Ved en reise til Kina er du kanskje klar for å møte en ny matkultur, men du må passe på hvor du legger igjen pengene dine mot en

Kinesiske gatekjøkken er noe spesielle.

matbit. For det er ikke alltid slik at maten du kjøper på gaten i Kina er av veldig god standard, noe som gjenspeiles på hvor bra du føler deg dagen etter en eksotisk matbit. Her er noen forhåndsregler du bør ta før du kjøper mat på gatekjøkken i Kina.

1. Ikke kjøp noe som ikke er kokt, stekt eller skrellet.

Maten bør være tilberedt på en eller annen måte før du stapper den i kroppen. Kinas bakterieflora er ulik vår, og det siste du ønsker på en reise til Kina er å oppsøke sykehus.

Jeg endte opp med å kjøpe noen ustekte (kalde) nudler i peanøttsaus på et gatekjøkken i Beijing. Har aldri vært så syk, verken før eller siden. Må helt seriøst si at jeg var utrolig nærme å dø i dagene etterpå. Du skal være så EKSTREMT forsiktig med å spise ting som ikke har blitt varmebehandlet i Kina.

Selv om dette kan se litt spesielt ut, så tok jeg faktisk sjansen på å spise noe fra bodene som står til høyre her:

Matbod på en ølfestival i Shanghai, Kina. Foto: Reisetilkina.com

2. Hold deg unna de mest suspekte stedene.

Og med «suspekt» skjønner du hva vi mener når du har gått gatelangs i en av Kinas byer. Illeluktende steder med oppvask på gaten og en sleip mann bak disken er gatekjøkken du ikke bør spise på.

Jeg forstår at det kan virke veldig eksotisk å «spise der alle de lokale spiser«. Helt fair – de fleste har en drøm om å sitte på en gaterestaurant i Shanghai og tygge på noen dumplings. Men du bør absolutt være påpasselig med at hygieneforholdene er noenlunde akseptable.

3. Spør alltid hva du kjøper om du kjøper kjøtt

Det skal være unødvendig å melde fra om at kineserne spiser utrolig mye rart, blant annet hund. I tillegg kan du i enkelte distrikter i Beijing risikere å kjøpe skorpion, larver, krabber og skilpadder. Selv ville jeg i hvert fall vært i mot å kjøpe en skilpadde da jeg har en hjemme, men det er vel subjektivt hva man ikke ønsker å putte i kroppen.

Her skal du få en kjapp ordbok av meg:

Zhu rou [ 猪肉 ] = Gris
Yang rou [ 羊肉 ] = Lam
Niu rou [ 牛肉 ] = Biff
Mei you rou [ 没有肉 ] = Ikke kjøtt.

Tro meg: du bør alltid spørre hvis du er i tvil.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.