Det er noen ting man bør vite når man skal på ferie til Kina. Enkelte er ganske åpenbare, mens andre igjen trenger informasjon fra en som har vært i Kina en hel del for å forstås. Kina er et fantastisk land på veldig mange områder, og du bør ha en del reisetips innabords for å vite hvordan du på best mulig måte kan oppleve Kina.

Reisetips til deg som skal reise til Kina:

Ta med deg nok penger i kontanter.

Ofte kan det være slik at det ikke alltid er like lett å få tatt ut penger i minibank eller bankfilial. Derfor bør du ha med deg en del kinesiske yen i det du forlater Gardermoen flyplass slik at du er sikret at du får kommet deg frem. I de store byene (Shanghai, Beijing og Xian) bør det ikke være noe problem i det hele tatt.

Husk alltid to kredittkort til reisen.

credit-card-1080074_960_720

Ikke alle kredittkort fungerer overalt i Kina, noe som kan være et problem for reisende. Husk derfor på å bestille deg et ekstra kredittkort slik at du kan redde deg uansett hvilke(n) situasjon(er) du havner opp i.

I tillegg bør du naturligvis alltid betale ferien med et kredittkort. På den måten er du forsikret gratis, og hvis noe skulle være galt med hotellet, så får du pengene tilbake (dette står i Finansavtaleloven).

Det skal riktignok sies at veldig få butikker og restauranter i Kina godtar europeisk kredittkort som betalingsmåte, men du alltid ta ut penger. Pass på høye gebyrer og sjekk med banken din om utenlandsuttak er dyrt.
Lær deg noen normer og leveregler.

Kinesisk kultur er svært forskjellig fra vår egen, noe som kan skape flere situasjoner som kanskje vil være litt spesielle. Kulturforskjellene kommer virkelig til syne når det kommer til alkohol og rusmidler, så her anbefaler vi deg virkelig å ta hensyn.

Det å rave rundt i Tianjins gater som en flatfyllturist på Ayia Napa-ferie er både lite sjarmerende og ganske frekt.

Ta med toalettpapir på utflukter.

basic-1239213_960_720
De aller fleste fine hoteller har vestlige toaletter, men det er ikke slik på restauranter og andre offentlige plasser. Kinesisk toalett betyr «et hull i bakken der det ikke legges til rette for at man skal benytte seg av toalettpapir eller vasking av hendene».

Så våtserviett og toalettpapir er ikke veldig dumt.

Kina har lovet at de skal bygge mange flere toaletter for å blidgjøre vestlige turister, men frem til de er bygget så er det svært kurant å huske på noe toalettpapir når man skal ut og se severdigheter.

Lær deg noen kinesiske gloser.

Et kjapt kinesiskkurs i de mest brukte glosene skader ikke. «Ni hao», «Xie xie, ni» og «dui bu qi» (uttales slik i hvert fal) er noen av de man bør ha innabords når man drar nedover til Kina.

Det kan være anbefalt å kjøpe med en liten ordbok som du kan bruke på restauranter eller liknende. Hvis du kommer ned til Kina og forventer at de forstår deg på restauranter eller liknende, så har du nok litt for optimistiske forventninger.
Ta høyde for uvant mat.

Kinesiske retter er ikke slik du kjenner dem her hjemme i Norge. Ris og soya sauce er naturligvis mye brukt, men kanskje i en litt annen setting enn det som kjennetegner kinesere som lager mat i Norge. Du bør ta høyde for at du finner en noe spesiell form for mat i Kina, og det inkluderer noen dyr du kanskje ikke har tenkt på i mat-sammenheng tidligere…

tofu-1573819_960_720

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.