Kina – stort land, stolt kultur

Kina er ikke bare det største landet i verden med 20% av verdens befolkning, men det er også verdens eldste kultur. Kinas mest populære turistattraksjoner inkluderer Summer Palace, den kinesiske mur og Den forbudte by i eller i nærheten av Beijing, og de gamle byene Xi’an, Nanjing, og Kaifeng. Naturattraksjoner inkluderer Yellow River, the Long River, Himalaya og den unike naturlige skjønnheten som kalles Guilin. Kinaturen kan bli ganske rimelig hvis du bruker et godt turselskap.

Kinas turarrangører og reisebyråer tilbyr gruppe- og individuelle-turer. Rabatter er ofte tilgjengelig for hotell, bilutleie, flybilletter, og mer – rabatter kan nå 50-70% av normal pris. Selv under turistsesongen kan hotellpriser være ganske rimelige i forhold til Vesten der vi er vant til skyhøye kostnader. Noen av de mest populære Kina-relaterte reisebyråene opererer på det norske markedet, noe som veldig ofte gir en gunstig pris for deg som ønsker det.Gruppereise til Kina – er det verdt det?

china-746576_960_720
Etter å ha bodd i Kina i to år skal jeg ærlig innrømme noe: jeg har gått fra å være veldig skeptisk til gruppereiser til å faktisk bli litt mer positiv. Grunnen til det er at jeg har forstått hvor vanskelig det kan være å komme seg rundt i Kina med mindre man enten har litt lokalkunnskap/kinesiskkunnskap eller noen til å fikse ting for seg.

På grunn av Kinas store størrelse (omtrent på størrelse med USA), kan individuelle reiser i løpet av kort tid bli et logistisk mareritt. Kinas turarrangører tilbyr omfattende turné-pakker som vil tillate deg å se mye av Kina som mulig i løpet av en kort tur.

Men det er et poeng som er veldig viktig å få med seg når det kommer til gruppereiser til Kina.

Ikke kjøp «norske» gruppereiser til Kina

umi-hotaru-1190065_960_720
Allikevel vil jeg påpeke noe svært viktig: jeg anbefaler ikke å bestille en «full gruppereise» hos et eller annet norsk selskap. Da vil de smøre tykt på når det kommer til både hotell og fly. Hvis du selv klarer å bestille fly og hotell selv (og det klarer du!), så vil du uansett spare mange tusenlapper. Etter å ha gått igjennom noen av de turistbyråene som selger «fulle gruppereiser til Kina fra Norge», så kan jeg virkelig bekrefte at de tar mye penger for «ingenting». Ikke kjøp.

Det jeg vil anbefale å kjøpe er lokale gruppereiser. Med dette mener jeg gruppereiser hvor man blir guidet fra sentrum av Beijing opp til Muren i en gruppe – hvor frokost, lunsj og transport er inkludert. Når du slipper å gå gjennom et norsk mellomledd, så kan jeg garantere at det blir i hvert fall billigere.

Og hvordan gjør du det? Du har to alternativer. Google og hotellresepsjonen.

Først kan du Google litt (på engelsk) før du reiser ned. Det finnes mange eksempler på internasjonale firmaer som guider deg lokalt rundt i Kina for en smal pris. Dette er bare noe av det jeg fant da jeg søkte etter engelskspråklige guider med lunsj inkludert som hadde gruppeturer til Den Kinesiske Mur:

Skjermbilde: Google.no.
Skjermbilde: Google.no.

Det andre alternativet du har er å vente til du kommer ned til Kina og så høre med hotellresepsjonen om de kjenner til noen reiseguider dere kan bruke. Faren ved dette er naturligvis det åpenbare – at de allerede har èn guide de bruker som de har et kommersielt samarbeid med. Allikevel ferierer du i Kina og kjenner til valutaen slik at du sånn cirka kan finne ut om det er sterkt overpriset eller ikke.ÈN KOMMENTAR

  1. Hvis du har noen kommentarer eller spørsmål til denne artikkelen, så er det bare å legge igjen en kommentar til oss. Vi har nå skaffet en del kontakter som vi varmt kan anbefale videre – både folk som tar deg med på dagsreiser til Terrakottakrigerne i Xian og på den Kinesiske Mur nær Beijing.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.