Er reiseforsikring virkelig nødvendig?
Reising er allerede dyrt nok, er det ikke? Spesielt når man skal reise så langt som til Kina, så kan det virke som om kostnadene rundt hotellopphold, fly og andre ting som puttes inn i reisebudsjettet allerede metter deg godt nok når det kommer til å åpne lommeboken.

Kostnaden for fly, cruise, hoteller, bakketransport, mat og underholdning er allerede høy nok. Jeg vet ikke med deg, men jeg jobber hardt for pengene mine, og når jeg reiser ønsker jeg å beholde så mye av pengene mine i lomma som mulig – dette gjelder

også når jeg reiser til Kina.

Er reiseforsikring en nødvendighet eller en luksus? Hvorfor kjøpe noe hvis det ikke egentlig er helt nødvendig?

coins-948603_960_720
Visste du at hvis du blir syk eller skadet mens du reiser til utlandet vil ikke Norge dekke alle utgiftene som kommer som følge av en akutt sykdom? Dersom kostnadene ved behandling er høyere enn de maksimumsgrenser for din medisinske planlegging og du vil være ansvarlig for forskjellen mellom det Norge «må» betale for deg og det den aktuelle sykehusregningen kommer på. Alt dette skjer med mindre du allerede har kjøpt reiseforsikring. Faktisk kan du ikke engang får slippe inn sykehus i noen land uten bevis på at du har reiseforsikring.

I Kina har jeg bare vært på sykehuset èn gang, men der gikk det greit i og med at det var en mindre allergi som jeg slet med. Heldigvis ikke noe større.

Ordningen med reiseforsikring gjelder for alle, uansett alder eller lengde på reisen din i Kina. Det finnes såpass mange ting som kan inntreffe og hemme helsen din at en reiseforsikring vil være gunstig i 10/10 tilfeller. Tenk bare på om barnene dine blir syke eller om du faller akutt om etter bare et par timer i solsteken i Shanghai. Med det i bakhodet vil jeg anbefale alle å sjekke ut hva de har av forsikringer og eventuelt kjøpe en ny en dersom du mangler.

Hvor mye kan du forvente å betale?

document-428338_960_720
Selv betalte jeg vel 1500 norske kroner for reiseforsikring – og da jeg kom hjem fra turen fant jeg ut at jeg allerede var forsikret minst to ganger. De fleste er allerede reiseforsikret uten at de er klar over det, men jeg anbefaler deg å sjekke over minst et par ganger slik at du kan spare fra 1000 til 2000 norske kroner.

Allikevel vil jeg i stor grad anbefale alle å sjekke muligheten for å få gratis forsikring ved å betale reisen med et kredittkort. Som regel benytter bankene seg av en policy om at dersom over halvparten av reisens kostnader er betalt med kredittkortet, så får du gratis reiseforsikring.Hva du bør vurdere når du kjøper reiseforsikring?

1. Tenk deg de verst tenkelige scenarioene. Hvis du er i en såpass god økonomisk situasjon at du tror at du uansett vil kunne takle den smellen som skjer når du havner på sykehus i Shanghai eller Beijing, så trenger du kanskje ikke kjøpe reiseforsikring.

2. Kontroller at den reiseforsikringen du har vil dekke over alle de verst mulige scenariene som kan oppstå. Dette går ikke bare på sykehusregning, men også på tap av iphone, mobil, Mac, PC og andre eiendeler som du kan bevise at du har eid og blitt frastjålet.

3. Sjekk dine eksisterende forsikringer for mulig dekning. Det er ingen mening i å betale mer for det du allerede har i hus.

4. Hvis du er en hyppig reisende bør du vurdere års-eller helårs reiseforsikringspolitikk. Noen ganger kalles de multi-tur reiseforsikring politikk.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.