Karate Kid av Harald Schwart

Harald Schwart har laget enda en film kalt Karate Kid – som er en videreføring av 90-tallets suksessfilmer som tok hele verden med storm. Denne Hollywood-filmen omhandler en liten gutt som flytter fra New York til Beijing på grunn av familiære årsaker. Men han skal fort finne ut at miljøet kan være hardt på gata og på skolen i Kinas hovedstad.

Karate er en stor del av filmen.

Filmen handler om temaene kjærlighet, brorskap, ungdomstiden samt det å flytte til en ny og ukjent kultur. I ganske store deler av filmen snakkes det mandarin, men som en Hollywood-produksjon legger de selvfølgelig til rette for at flest mulig fra den vestlige verden skal se og forstå filmen.

Historien i Beijing

Tilbake til Beijing. Hovedpersonen, som spilles av sønnen til den kjente skuespilleren Will Smith, får et hardt møte med skolens «badboy» – som viser seg å være karatemesteren blant 10-åringene i Beijing. Den lille amerikanske gutten velger så å ta opp kampen mot kineseren, noe som ender i en lang reise av disiplin, trening og brorskap.

Men det er selve historien som imponerer meg med denne filmen.

Selv mener jeg at filmen har en god historie, flotte skuespillerprestasjoner og et snev av humor. Man får også et godt innblikk i hvordan en vestlig innflytter møter virkeligheten i Beijing, og mange av problemene blir vist ganske tydelig. Selv likte jeg svært godt at mye av den kinesiske mentaliteten kommer frem i form av rivalen til hovedperson Smith.. mer av dette kan du se når du får i gang filmen.

Terningkast fem

Jeg gir filmen terningkast 5 da jeg mener at det er en av de bedre Hollywood-filmene jeg har sett faktisk. Det er selvfølgelig også et pluss at handlingen i filmen foregår i Beijing. Filmen passer nok veldig, veldig godt for folk som er interessert i kinesisk kampsport.

Se trailer og kjøp filmen!


LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.