Vil kinesiske klær prege motebildet?

I en lengre periode har det vært slik at amerikansk og britisk mote har blitt sett på som «fasiten» i alle vestlige land. Spørsmålet er bare om kinesiske klær kan være med på å ta over mye av det tomrommet som kommer når folk ser seg lei på «vanlig» mote og heller ønsker seg noe annet og litt mer tradisjonelt.

Shanghai kan være et shoppingmekka for de med mye penger.

Flere og flere nordmenn kjøper kinesiske klær, og de mest kjøpe klesplaggene er:

– Kinesiske kjoler
– Slips med kinesisk mønster
– «Kappe» som menn går med
– Silketøy – og primært silkekjoler (nattkjoler)

Det er et kjent faktum at Storbritannia var en gang den mest dominerende statet med land i verden før regjeringstiden ble lagt over på Amerika – men er Kina ved å ta tronen som det landet som produserer og eksporterer mest nasjonalpreget klær ut i verden?

At kinesiske klær nå begynner å bli svært populært i Norge og andre næromliggende land er egentlig ganske treffende med hvordan økonomien har endret seg over de siste femti årene. Kina har blitt en mye sterkere økonomisk nasjon, noe deres økende BNP tyder på. At det også eksporteres såpass mye klær gjør at det blir en mer kinesiskpreget hverdag for mange nordmenn her hjemme samt at pengemengden økes i det fjerne østen.Hvordan kan du få tak i kinesiske klær?

chinese-clothing-949767_960_720
En hel haug med forespørsler kom inn til oss da forberedelse til Halloween kom for alvor i gang for veldig mange unge og litt eldre mennesker – man ønsket rett og slett å skaffe seg noen flotte kinesiske klær. Silekjoler gikk det nærmest inflasjon i – og de ble bestilt på nettet. Om du finner en gunstig nettbutikk, så er det utrolig mye bedre enn å dra til en eller annen dårlig norsk butikk og kjøpe noe som likner.

Jeg har sjekket etter kinesisk mote og kinesiske klær i butikkene i og rundt Oslo, men ikke funnet noe som er av nevneverdig god kvalitet. Da jeg var på en reise til Beijing fikk jeg både se og prøve noen kinesiske silkeklær som jeg kan anbefale på det varmeste.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.