Noen tips når man skal reise til Kina

Vi har fått inn et spørsmål fra en som skal til Kina for første gang og lurer på hvordan ting fungerer der nede. Nå har jeg sett en del statistikk på diverse reisenettsteder og må innse at det faktisk er de som skal til Kina og Japan som er mest bekymret for hvordan man skal forberede seg til sin første reise til landet.

Her er et spørsmål om noen ting når man er turist i Kina.

 

Spørsmål:

Det er ca en måned før jeg drar til min første tur til Kina! Jeg må innrømme at jeg er svært spent. Jeg lurte på om dere

Bilde fra en park i Xian. Foto: reisetilkina.com

har noen tips / forslag / ting de ønsker de visste før de reiste til Kina for første gang.

Eventuelle forslag til pakking? (Jeg leste et sted at jeg er nødt til å ta med toalettpapir når du er ute og farter på diverse severdigheter – stemmer dette?)

Dette kan være en merkelig spørsmål, men hva med penger – hvor mye ville du anbefale at vi tar med oss på en ferie til Kina? Vi er ikke storforbrukere av penger og sløser veldig sjelden når vi er ute og reiser, men jeg vil ha med mitt kredittkort for å ta ut penger over alt. Problemet er at vi har ingen anelse om hvor mye penger vi bør med oss. (Vi har hørt at ting er billig der?)

Dette er de eneste detaljene jeg kan tenke på, men vi håper å få informasjon fra folk som de tror vil være nyttig for førstegangsreisende til Kina!

Takk på forhånd. 

Svar:

Hei, det blir nok en kanontur. Kina er selvfølgelig mitt favorittland å feriere i, så jeg har en god del erfaringer å dele.

Når det kommer til toalettpapir, så kan dette stemme. Ikke alle severdigheter kan by på vestlige toaletter – og et ekte kinesisk toalett innehar ikke toalettpapir overhodet. Om du ønsker en renslig og vestlige måte å gjøre det på, så tar du med deg toalettpapir. Men du trenger ikke ta det med fra Norge – flere butikker der nede selger toalettpapir av høy kvalitet.

Mat og drikke er billig der nede. Det samme gjelder hotell. Jeg vil egentlig anbefale deg å kjøpe hotell på forhånd (jeg gjør det alltid via denne nettsiden for best kvalitet og billigst pris) slik at du slipper å tenke på dette. Veldig mange kinesiske hotellansatte ser sitt snitt i å ta en god del ekstra betalt fra vestlige turister. Dette må du også passe på når du kjøper ting i kiosker.

Husk å ta med to kredittkort, så du har nok penger til å holde ut hele ferien.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.