De fleste som bestiller en ferie tenker at det vil være en avslappende ferie. Dette er ikke alltid tilfelle – du kan ende opp med å betale utrolige overprisete medisinske regninger eller miste en betydelig mengde penger hvis du mister lommeboka.

Tenk smart økonomisk når du er på ferie – også i Kina. Selv var jeg så uheldig å bli syk da jeg var på ferie i Kina, men de har et godt helsevesen som vet hvordan de skal ta vare på deg.

Man skal dog passe på å være godt forsikret da sykehusregningen kan vise seg å bli veldig høy hvis man blir ordentlig syk der nede.

1. Reiseforsikring
Forsikring sørger for at hvis du støter på en uventet omstendighet vil du bli refundert med penger. Hvis du ikke har reiseforsikring kan turen også bli kansellert. Forsikring kan også være nyttig hvis du ikke ender opp med å reise på grunn av sykdom. I stedet for å tape mye penger vil du få full refusjon for billettene.

Derfor er reiseforsikring utrolig viktig å ha når man skal på ferie til Kina.


2. Reiser i utlandet (Kina)

airport-1515434_960_720
Du vil ikke bli dekket på din medisinske utgifter, i en nødsituasjon eller andre farlige situasjoner vanligvis. Med riktig reiseforsikring kan du være trygg på at du vil få den behandlingen du trenger hvis du kommer inn i ting som en bilulykke, eller så stort som en naturkatastrofe når du reiser utenlands.

De aller fleste norske banker og liknende tilbyr reiseforsikring til kundene sine. Hør med din eksisterende bank hvorvidt du kan få til en god avtale med en billig reiseforsikring eller hør med noen eksterne byråer om hva de kan tilby deg.

3. Terrorisme

Terrorisme er ikke begrenset til USA, skjer det rundt om i verden. Hvis en terroraksjon plutselig bryter ut i et område som du har bestilt et fly til, er flyselskapet ikke pålagt å gi deg en kompensasjon dersom du velger å ikke reise til området på grunn av terrorisme – det gjelder da selvfølgelig med mindre du har reiseforsikring . Disse hendelsene er helt tilfeldige og kan ikke forutsies, så det er bedre å ha forsikring og være bedre «safe than sorry».

Dog skal det sies at Kina er et utrolig godt og fredelig land å besøke, og at terroraksjoner aldri forekommer.


4. Tap av bagasje og eiendeler

suitcase-468445_960_720
En av de vanligste problemene ved reiser er tapt bagasje. Du kan ha med deg tusenvis av kroner i verdi på et fly, spesielt hvis du flytter til Kina på permanent basis.

Mange flyselskaper har naturligvis et krav om å erstatte dine tapte eiendeler, men det finnes også de sleipe selskapene som fraskriver seg alt ansvar og lar det være opp til kunden å finne en løsning selv.

Reiseforsikring vil helt sikkert være en god investering.

Hvordan skaffe seg billigst reiseforsikring?

Hvis du kun skal til kina som turist eller en kort businessreise (mindre enn 30 dager), så er det ikke noe tvil: du bør bruke et kredittkort som gratis reiseforsikring. Da jeg fant ut hvor lett det var å spare flere hundre kroner på gratis reiseforsikring gjennom banken revolusjonerte det nærmest måten jeg bestilte fly og hotell på.

Det finnes veldig mange banker som tilbyr gratis reiseforsikring på enkeltturer dersom man har betalt mer enn 50 % av reisens kostnader med kredittkortet.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.