De færreste nordmenn har hørt om havnebyen Qingdao. Og hvis man har hørt navnet tidligere, så er det etter all sannsynlighet i sammenheng med at man har testet Kinas desidert mest populære øl (solgt under navnet «TsingTao» i Norge). Og det er nettopp øl som får tusenvis av utenlandske turister til å dra til Qingdao hvert eneste år – de har nemlig en storslått ølfestival som en av årets absolutte høydepunkter!

Når man omtaler ølfestivalen i Qingdao som en «oktoberfest», så er det egentlig på grunn av at konseptet er ganske likt det man finner i Tyskland hver eneste høst. Store øltelt med skålende, fulle mennesker og underholdning med (forholdsvis) lettkledde damer er bare noe av det festivalen byr på. Men «oktoberfest» er et ganske misledende navn da det hele faktisk foregår i August. Hvert år er det små forandringer på datoene, men festivalen holdes alltid et sted mellom 4. og 27. august. Du kan helt sikkert finne frem til årets festivaldatoer ved å sjekke ut den engelskspråklige delen av Google.

Hva trenger du å vite om festivalen?

Min kollega er heldigvis fra Qingdao og kunne fortelle litt «inside info» om hvordan det er å oppholde seg i byen i august:

– Taxiene gidder ikke å kjøre med mindre de får ekstra betalt for det. Irriterende nok. En taxitur som koster 50 RMB (60 kroner) vil kanskje ende opp på det dobbelte. Sjåførene slår rett og slett av takstameteret sitt og kjører svart.
– Ølen koster det dobbelte av hva det vanligvis gjør.
– Det kan være vanskelig å skaffe seg hotell i sentrum av byen. Det er nemlig ikke bare utenlandske turister som ønsker å få med seg Nord-Kinas mest spennende festival – det kryr også av kinesiske turister fra hele landet.

Bør dette avskrekke deg fra å dra? Absolutt ikke. Oktoberfesten i Qingdao er noe du sent vil glemme – og den passer for turister i (nær sagt) alle aldre!

Er det noen «dresscode»?

Nei, egentlig ikke. Det finnes egentlig ikke noen rød tråd i hva de lokale kler seg i under ølfestivalen. Når det er sagt, så er det nærmest en tradisjon at utenlandske turister kler seg opp i det man gjerne kaller for «oktoberfest kostyme» her hjemme i Norge. Ja, nettopp – de litt harry tradisjonelle kostymene som nærmest har blitt symbolet på tysk oktoberfest.

Video av festivalen

Her er en Youtube-snutt som i stor grad oppsummerer hva festivalen går ut på og hva du kan forvente deg.

ÈN KOMMENTAR

  1. Oktoberfesten i Qingdao er helt spesiell. Ølet som du sier heter Tsingdao og er brygget på Tysk resept. Et veldig godt øl. Har deltatt flere ganger. Var også på besøk på bryggeriet. Qingdao er ikke noen småby akurat, med 2 ganger Norges befolkning. Jeg bodde i bydel Huangdao sør i byen i blokkleilighet i 62. etasje. jeg hadde utsikt til «bargaten».

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.