Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Mye å tenke på

Om du skal flytte til Kina går du ikke bare en spennende og fremmed kultur i møte. Du treffer på en del praktiske utfordringer også som du må ta hensyn til. Kina er et fantastisk spennende land, men sørg for å ikke få oppholdet spolert fordi du ikke planla godt nok før du reiste.

Du må ha visum for å reise til Kina
Du må ha visum for å kunne studer, arbeide og bo i Kina. Dette kan du søke om på den kinesiske ambassaden i Oslo. Alle nordmenn er pålagte å ha visum når man besøker Kina, unntatt de som reiser på korte (inntil 15 dager) ferier i Hainan-provinsen, så lenge turen er arrangert av et reiseselskap som er godkjent av kinesiske myndigheter.

Søk om visa til Kina i god tid i forveien. Du finner informasjon på ambassadens hjemmeside om hva som kreves, og om hvor lang tid søknadsprosessen tar. Sjekk også passet ditt og påse at det er gyldig lenge nok, og ikke utløper mens du oppholder deg i utlandet.

Husk å vaksinere deg

vaccine-789890_960_720
Du bør også sørge for å ha alle vaksiner du trenger, før du reiser til Kina. Hvilke vaksiner avhenger blant annet av hvor lenge du skal oppholde deg. Flytter du for en lengre periode for å studere eller arbeide, er som regel antallet vaksiner høyere, fordi du kommer i mer kontakt med lokalbefolkningen.

Uansett bør du være vaksinert mot difteri, kikhoste, polio og stivkrampe. Er du voksen og har fått disse vaksinene før, er det godt mulig du likevel bør få en oppfriskningsvaksine på disse (flere bør ha revaksinering hvert 10. år).

Alt ettersom hvor du skal oppholde deg i Asia, og internt i landet, vil du muligens trenge malariaprofylakse. Skal du oppholde deg i Yannan- eller Hainan-provinsen, anbefaler Folkehelseinstituttet malariamedisin i tillegg til at du bruker myggstift og lignende. I storbyene er det ingen risiko for malaria, men du burde uansett prøve å begrense risikoen for å bli stukket av mygg, blant annet på grunn av Chikungunyafeber.

Sørg for å ha dekkende reiseforsikring

calculator-385506_960_720
Noe det dessverre syndes ofte mot når nordmenn reiser til utlandet, også blant de som flytter, er at mange mangler en dekkende reiseforsikring. Undersøk med forsikringsselskapet ditt før du reiser, og sørg for at du har dekning under hele oppholdet. Skal du jobbe i Kina, kan det hende du er forsikret gjennom arbeidsgiveren din. Men, likevel kan det hende du trenger en utvidelse av denne forsikringen. Be i så fall om å få se vilkårene som gjelder for forsikringen du har gjennom arbeidsgiveren. Husk også at det kan være vanskelig å få utvidet forsikringen dersom oppholdet ditt blir lengre enn du trodde på forhånd.Andre praktiske hensyn

Selve flytteprosessen kan også by på utfordringer, alt ettersom hvilken livssituasjon du er i. Har du personlige eiendeler du skal ta med deg på et lengre opphold, og kvantumet er for stort til å få med seg på flyet, finnes det en rekke spedisjonsfirma som kan frakte flyttelasset ditt. Å sende gods til Kina kan innebære en høyere risiko, fordi distansen er lang og transporten mer komplisert enn om du flytter innen Europa.

Derfor anbefaler vi at du velger et anerkjent transportselskap, og sørger for å ha kontrakter og avtaler i orden. Du finner standard flyttekontrakter på sider som Gratiskontrakt.no som du enkelt kan laste ned og fylle ut. På samme side finner du for eksempel utleiekontrakt dersom du vil leie ut boligen din mens du oppholder deg i Kina.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.