Tips til deg som skal ta båt i Yangtze-elven

Reise i Yangtze-elven er svært populært i Kina. Hvis du har besluttet å prøve en reise langs fantastiske Yangtze, så er det en del ting du bør tenke på. Ikke overse disse tipsene når du er i planleggingsfasen.

Det finnes en million websider som forteller deg at en båttur på Yangtze-elven er en ”must do”-ting når du reiser til Kina?

Og jeg har fått en god del tips fra en god venn som har vært med på en slik båttur og som har noen gode tips til hvordan du får en best mulig ferie i gode omgivelser.

Unngå en lokal ferje

the-three-gorges-788285_960_720
Kinesiske lokale ferger er billige og koster fra 500 RMB til 1200RMB per person, men selv om du betaler en «First-Class»-billett, vil nok båtturen ende i en dyp skuffelse. Det er noen risikoer ved å ta en lokal ferje:

Ikke noen engelsktalende personale om bord = du vil aldri vite hva som kommer til å skje, og hva du ser på. Du må betale igjen for mat og utfluktene = mange skjulte kostnader, selv noen båter kreve et gebyr for å gå på soldekket , noe som er latterlig!

Hold deg til ordentlige og litt større kinesiske båter som gir deg en flott turopplevelse.

Unngå jakt på cruise i siste minutt

Prøv å sjekke på nettet med diverse søkeord rundt Yangtze-elven (helt da på engelsk).

Du vil finne en rekke agenter som tilbyr Yangtze-båtcruise. Det anbefales at du sjekker ut og bestiller på forhånd, og sammenligner de ulike skipene og de tilhørende prisene.

Om du prøver å kjøpe restplasser på Yangtze-cruise, så kan jeg garantere deg at prisene utelukkende vil gå oppover.

Benytt deg av et profesjonelt reisebyrå

Det er mange nettsteder som tilbyr Yangtze-cruiseskip. Men du bør finne et pålitelig reisebyrå, som Kina International Travel Service (CITS) – den kinesiske regjeringen sponset reisebyrå – for å være helt sikker på at du skaffer deg en hyggelig opplevelse. Også prøve å bestille direkte hos reisebyrå som er basert i Chongqing eller Yichang, fordi disse agentene har lokalkunnskap.

Men jeg vil bare igjen advare mot å bestille eller betale for noe som virker ”sånn halvveis” trygt – da det som regel i slike turistfeller er ekstremt mange som ønsker pengene dine uten å gi deg særlig mye igjen for det.

Unngå høysesong

the-three-gorges-788307_960_720
April, mai, september og oktober er de beste månedene å seile nedover Yangtze, fordi været er fint i disse månedene. Men prisene vil også være mye høyere enn i andre måneder, noe du må være nødt til å innse. Hvis du er ute etter et billigere alternativ, så skal du velge en litt annen sesong for et cruise på Yangtze-elven.

Det er faktisk ikke særlig behagelig å koke rundt i 40 varmegrader i juni og juli. Tro meg – Kina om sommeren er knallvarmt og veldig lite turistvennlig for nordmenn.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.