Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Når du drar på ferie til Kina, så vil du mest sannsynlig dulte bortpå et marked eller tre. Her selges alt fra klokker med «Rolex»-merke til tradisjonelle kinesiske silkevarer – alt sammen til en billig penge. Pruting er en hovedregel på disse markedene – og du må aldri finne på å betale den prisen som først blir oppgitt av selger.

Dette er som oftest en pris som er 8-10 ganger høyere enn det en god pruter til slutt betaler. Her er en guide til hva du bør betale på kinesiske markeder i Beijing, Shanghai og Xian.

 

Klær

Rundt 60-70 % av det som selges på markedene er klær av ulike slag. Her er noen av prisene du bør klare å prute deg ned til dersom du kjøper klær på et kinesisk marked.

Jeans: 100-150 yuan (Yuan og kroner er det samme…)
Pique-skjorter: 50 yuan
T-Skjorter: 50 yuan
Boksershorts: 20-30 yuan
Sokker: 30 yuan for 6 par sokker
Klokker

Mange av selgerne på silkemarkedet og perlemarkedet i Beijing har spesialisert seg på klokker, så utvalget her er mildt sagt enormt. Men du skal vite at mange av klokkene vil stoppe å gå etter kun en til to uker, noe som er svært ugunstig med tanke på reklamasjon.

Skal du være i Kina i mer enn noen måneder, så kan det selvfølgelig lønne seg å kjøpe klokke på et kinesisk marked, men du skal vite at de ser bra ut, men ikke er særlig funksjonelle.

Koster rundt 300 yuan for en «Rolex»-klokke.

Det er vel det som er mest gunstig å kjøpe på et kinesisk marked. I Beijing har du både silkemarkedet og perlemarkedet, og det skal nesten godt gjøres å finne noen som er større og bedre enn disse i de andre byene. Shanghai har også et par eksempler, men disse ligger litt i utkanten av byen igjen.
Hvor mye trenger man å prute på «Fake-Markedene» i Kina?

Svaret er: MYE!

Standardsvaret er at man skal gå ned til en tiendedel av hva de oppgir som vanlig pris. Her er en video som viser hvordan alt foregår:

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.