Når du drar på ferie til Kina, så vil du mest sannsynlig dulte bortpå et marked eller tre. Her selges alt fra klokker med «Rolex»-merke til tradisjonelle kinesiske silkevarer – alt sammen til en billig penge. Pruting er en hovedregel på disse markedene – og du må aldri finne på å betale den prisen som først blir oppgitt av selger.

Dette er som oftest en pris som er 8-10 ganger høyere enn det en god pruter til slutt betaler. Her er en guide til hva du bør betale på kinesiske markeder i Beijing, Shanghai og Xian.

 

Klær

Rundt 60-70 % av det som selges på markedene er klær av ulike slag. Her er noen av prisene du bør klare å prute deg ned til dersom du kjøper klær på et kinesisk marked.

Jeans: 100-150 yuan (Yuan og kroner er det samme…)
Pique-skjorter: 50 yuan
T-Skjorter: 50 yuan
Boksershorts: 20-30 yuan
Sokker: 30 yuan for 6 par sokker
Klokker

Mange av selgerne på silkemarkedet og perlemarkedet i Beijing har spesialisert seg på klokker, så utvalget her er mildt sagt enormt. Men du skal vite at mange av klokkene vil stoppe å gå etter kun en til to uker, noe som er svært ugunstig med tanke på reklamasjon.

Skal du være i Kina i mer enn noen måneder, så kan det selvfølgelig lønne seg å kjøpe klokke på et kinesisk marked, men du skal vite at de ser bra ut, men ikke er særlig funksjonelle.

Koster rundt 300 yuan for en «Rolex»-klokke.

Det er vel det som er mest gunstig å kjøpe på et kinesisk marked. I Beijing har du både silkemarkedet og perlemarkedet, og det skal nesten godt gjøres å finne noen som er større og bedre enn disse i de andre byene. Shanghai har også et par eksempler, men disse ligger litt i utkanten av byen igjen.
Hvor mye trenger man å prute på «Fake-Markedene» i Kina?

Svaret er: MYE!

Standardsvaret er at man skal gå ned til en tiendedel av hva de oppgir som vanlig pris. Her er en video som viser hvordan alt foregår:

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.