Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Hvordan er de sanitære forholdene i Kina?

De sanitære forholdene i Kina – altså det som inkluderer vann, do og bad er kanskje noe annerledes enn det du forventer når du besøker landet. Du vet

kanskje fra før av at de kinesiske toalettene er noe spesielle – noe du kommer til å merke når du besøker offentlige toaletter der nede. Strengt tatt er det ikke noe som hindrer deg i å bruke disse – men du må være påpasselig med at de kanskje er noe spesielle for de som tar seg en ferie i Kina.

Jeg har dessverre ikke tatt noen bilder av toaletter når jeg har vært i Kina, men jeg lager denne videoen av Karl Pilkington (kjent fra «An Idiot Abroad» på BBC) ta seg av introduksjonen:

For førstegangsreisende er dette noe å være OBS på.

En av våre reiseadvarsler er å sørge for at du har rikelig med toalettpapir med deg. Det er vanskelig å få selv på hotellene . Så husk på å ta med deg toalettpapir overalt. Og du må være oppmerksom på de sanitære forholdene ut over dette. Som tidligere nevnt er det kanskje noe spesielle toaletter som er vanlig i Kina – der man ikke benytter seg av toalettpapir. Noe spesielt.

Oppdatering!! Nå tok jeg et bilde av hvordan et ekte «Kina-toalett» faktisk ser ut. Hvis du ikke fikk nok av Youtube-filmen, så kan du se her:

Slik ser et vanlig offentlig toalett ut i Kina. Foto: Reisetilkina.com

Som du ser: rent, pent og pyntelig. Men ingenting å «sette seg ned på». Ei heller noe toalettpapir.

Toalett på hotell versus toalett «på gata»

Alle hotellene vi anbefaler på denne nettsiden har vestlige toaletter. Flere av kineserne har vestlige toaletter i hjemme sine, og det blir mer og mer vanlig.

Hvis du støtter deg til noen av de hotellene som vi har listet i denne oversikten, så kan jeg med 100 % garanti si at du ikke kommer til å støte på noen problemer.

Hva er Kinas toalettrevolusjon?

«The Chinese Toilet Revolution» (ja, det er faktisk det ekte navnet..) er en regjeringskampanje som ble startet av Xi Jinping i 2015. Den hadde som mål å gjøre Kina til et land som bedre tok vare på den økende turiststrømmen.

Mellom 2015 og 2018 ble mer enn 68,000 toaletter over hele landet restaurert. Frem mot år 2022 planlegger den kinesiske regjeringen å få dette tallet opp på 132,000 – alt for at turister som meg og deg skal få bedre sanitære forhold når vi besøker Kina.


Husk også våtservietter på offentlige toaletter

Dette gir et svært stinkende bad som toalettpapir er bare kastet inn i en søppelbøtte. Hvis det er et tradisjonelt norsk type toalett er det vanligvis merket handikappet. Kineserne er ikke gode på sanitær og de tingene nordmenn er vant til å ha lett tilgjengelig er mangelvare. Så bring også med deg en såpe eller noen våtservietter om du er redd for å måtte gå på offentlige toaletter i Kina. Ikke noe er så ille som å gå rundt og tenke at du ikke lukter særlig godt.

Det er et problem om du skal få skiftet bleier, lagt nye kontaktlinser inn i øyet eller bare skal gå på do. Sjekk også ut informasjon om kontaktlinser dersom du har tid eller lyst til å finne ut mer om emnet.

Husker du toalettpapir og våtservietter, så er du godt i gang med å planlegge de sanitære forholdene i Kina. Det er egentlig tre ting jeg ALLTID har med meg rundt når jeg går rundt i Kina (og jeg har tross alt bodd her i fem år nå):

1. Vann.
2. Våtservietter. Bruk disse før HVERT måltid hvis du skal unngå å bli syk.
3. Toalettpapir.
«Humortoalett» for å feire jul

Kineserne kan være ganske morsomme noen ganger. Da jeg besøkte en venn rett før jul hadde han klart å stelle i stand følgende pynt på badet:

Er dette en trend man bør innføre i Norge? Foto: Reisetilkina

….du kan tro jeg var overrasket! 🙂

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.