Reisende til Kina kan egentlig deles opp i enkelte kategorier. Enten er det businessmenn/kvinner på vei til Shanghai for noen viktige møter, backpackere som ønsker å oppleve det Kina har å tilby av kulturopplevelser eller rett og slett folk på ferie som skal dra nytte av de billige spabehandlingene Kina kan tilby.

Her er en guide til deg som ønsker å prøve hudpleie, spa og/eller andre velværeklinikker i Kina.

Massasje

Tør du å legge deg på benken til litt akunpunktur..? 🙂

Kineserne vet å kunne tilfredsstille enhver turist, så valgmulighetene rundt massasje er helt utrolige. Thaimassasje, svensk massasje og oljemassasje er blant de aller mest populære, men du finner utrolig mange flere på et kinesisk massasjestudio. Massasje er svært populært blant turister i Kina, så massasjestudioene er mange og veldig seriøse.

Et lokalt tips som jeg ikke fant ut før jeg hadde bodd i Kina i to år var å dra på såkalt blind massasje. Da er det altså blinde mennesker som masserer deg for en svært billig penge. Du får en god og behagelig massasje, og mennesker med et handicap får seg en god arbeidsplass. Hvis du er i Shanghai kan jeg anbefale Ganzhi Blind Massage – en kjede som har i skrivende stund ni lokasjoner rundt omkring i Shanghai. Nydelig massasje til kun 88 RMB (110 norske kroner)!

Her ligger en kamerat av meg klar til massasjebehandling i Kina. Man kan godt være to stykker på samme rom – alle «klinikkene» jeg har spurt har godtatt dette:

 

Massasje i Kina. Foto: Reisetilkina.com

 
Bedre massasje enn dette?

En av mine favorittklipp på Youtube er av en britisk humorist kalt Karl Pilkington. Han får en massasje i Beijing rett etter at han har ankommet den kinesiske hovedstaden. I tillegg får han en tradisjonell «ild-massasje» hvor man rett og slett setter fyr på huden i et forsøk på å gjøre ting behagelig.

Det går ikke helt etter planen:

Hudpleie

Ønsker du å få rettet opp noen kviser eller rynker når du er på reise i Kina? Ikke noe problem. Som du kanskje (ikke) vet, så har kineserne et eget hudpleie-skolesystem der hudpleierne blir utdannet fra de er 16 år. Nye og effektive metoder gjør at du kan få renset opp huden og fjernet både kviser, arr og liknende på få minutter på et kinesisk hudpleiekontor.

Jeg har opplevd at de aller færreste hudpleiesalonger snakker engelsk. Og dersom de snakker engelsk, så har nok det en sammenheng med at de er veldig dyre. Det vil være anbefalt å høre med hotellresepsjonen om de kan anbefale noen billige hudpleiesalonger og skrive ned eksakt hvilken behandling dere ønsker. Vær OBS på at dere kan bli lurt til å betale mer enn de lokale – og da skal man rett og slett bare forlate salongen.

Språklige forviklinger…

Hvis du ikke er særlig god i mandarin, så kan det riktignok være litt vanskelig å bestille skjønnhetsbehandlinger i Kina. Det erfarte jeg selv da jeg var student i Beijing for vel fem år siden…
Problemet er at menyene ofte er oversatt med Google Translate, og at «Head Chinese Massage» kan bety noe helt annet enn en rolig hodemassasje. Hvis man skal være helt sikker på å få den behandlingen man ønsker, så bør man spørre noen lokale om hjelp. Og med «noen lokale», så mener jeg egentlig de som jobber på det hotellet du skal bo på.

Be den engelskspråklige hotellansatte om å skrive ned en lapp med ønsket type behandling, og gi denne lappen til de som arbeider på massasje-stedet.

NB! Husk å avtal pris på forhånd. Mange massasjesteder er «shady» og gjør sitt ytterste for å ta seg ekstra betalt hvis man ikke har en fast avtale…

Spa i Kina

Om du ønsker spabehandling så anbefales det at du oppsøker en av hotellene i Kina som er premiert med fire eller fem stjerner. Her får du billig og god spabehandling med svømmebasseng, boblebad, massasjestudio og full pakke om du ønsker det. For en full spabehandling i Kina kan prisen være cirka 500 norske kroner.

Ved en reise til Kina hører det nesten med å kunne unne seg en god behandling. Hud, kropp og sjel har godt av å kose seg en gang i blant, og en reise til Kina vil være intet unntak. En hudpleietime i Norge koster rundt 750 kroner – her i Kina vil du knapt måtte betale 100 kroner for samme behandling. Er det ikke flott at man kan spare masse på å feriere i et av verdens nydeligste land?

Hva blir konklusjonen?

Konklusjonen blir at det er helt trygt (og billig) å utføre spa-, skjønnhets- og massasjebehandlinger i Kina.

Dette gjelder riktignok kun hvis man tar forhåndsregler som:

– At man sikrer seg at man gjør seg forstått (fikser språkbarrieren).
– At man unngår å bli svindlet (avtaler ALLTID pris på forhånd).
– At man holder seg unna steder som har et litt suspekt preg over seg.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.