Mange forbinder en Kina-tur med storbyene Beijing og Shanghai. Det vil være naturlig å få med seg noen av verdens største turistattraksjoner når man først har flydd over halve verden?

Og det er sant. Jeg vil tippe at 99 % av alle nordmenn som drar til Kina vil oppleve Den Forbudte By, Himmelpalasset, Tiananmen Square og The Bund. Allikevel er det en liten del av norske Kina-turister som ønsker å bruke ferien til noe helt annet. I denne artikkelen går vi igjennom ulike former for «alternativ turisme» i Midtens Rike.

Backpacking

Det er ikke noe nytt at ungdommer fra vestlige land backpacker i Asia. Allikevel har ikke Kina blitt sett på som et typisk Backpacker-land. Mye av grunnen er den utrolig tungvindte visum-prosessen man skal igjennom.

Jeg må allikevel si at jeg har sett en ganske sterk oppblomstring i antall backpackere i Kina. De oppholder seg riktignok ikke veldig ofte i de aller største byene, men byer som Wenzhou, Qingdao, Xiamen og Suzhou har ganske store backpacker-hosteller.

Du kan finne en del relevante overnattingssteder ved å sjekke Hotels.com. Det er en meget god nettside som dekker de aller fleste store og middels store byer i Kina.

Helsereiser

Har du tenkt på at det å dra utenlands faktisk kan hjelpe på helsen din?

Såkalte helsereiser har blitt svært populære de siste årene, og det finnes mange skandinaviske selskaper som tilbyr dette. Hovedpoenget er at man skal bort fra vante omgivelser for å kunne motivere seg til avslapping og trening.

Dette er noen av grunnene til at folk drar på såkalte helsereiser:

– Sosialt samvær hvor man møter nye mennesker.
– Man kommer i bedre form.
– Man får seg et avbrekk fra Norge.

Men det kan vel ikke være særlig godt for helsen å bo i Kinas storbyer?

Nei, det stemmer. Derfor prøver de fleste «helsereise»-selskapene å dra langt unna Beijing, Shanghai og Guangzhou. De aller fleste drar sørover til et sted som heter Guilin. Hvis du ikke har sett hvor fin naturen er i området, så kan kanskje disse bildene gi en pekepinn:


Nydelig, ikke sant?

Strandferie

Jo, det finnes en del fine strender i Kina.

Er ikke strendene overfylt med folk?

Jo, de kan være det. Rettere sagt: de er som regel det.

Dessverre hører enorme folkemasser til uansett hvor du ferierer i Kina. Det er faktisk helt umulig å komme seg vekk fra de enorme folkemengdene, noe som dessverre ødelegger en god del.

I Norge er vi vant til at man kan slappe litt av når man er på strandferie. Det å kunne «slappe av på stranden» er et begrep kineserne ikke forstår veldig mye av.

Nå skal jeg vise deg en video som gikk sin seiersgang på internett i 2019. Du har neppe sett en så overfylt strand noensinne:

Med andre ord: vær veldig forsiktig med hvor du drar hvis du har tenkt til å ta en strandferie i Kina.

Konklusjon

Det finnes mange alternative turistindustrier i Kina. Du trenger ikke nødvendigvis hoppe på en gruppetur til noen av verdens største byer. Kina er et gigantisk land som har mye flott å by på.

Hvis du er litt smart og selektiv, så kan du enkelt finne noen selskaper som tilbyr andre former for turisme.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.