Reiser du til Beijing for aller første gang, så kan det hende at du møter på noen utfordringer umiddelbart. Førstegangsreisende til Kina bør i aller høyeste grad glede seg med tanke på alle inntrykkene og opplevelsene de kommer til å få – men også grue seg litt når man kommer til å tenke på all den jobben det er å bli forstått, skaffe seg diverse varer og tjenester samt kommunisere med den jevne kineser.

Noen tips til deg som reiser til Beijing for første gang:

 

 

Se den forbudte by i Beijing.

1. Skriv ned hotelladdressen på kinesisk på forhånd.

Det finnes helt sikkert noen du kjenner som har en kineser med mandarinkunnskaper i kretsen din. Bruk han eller henne til å få det skrevet ned på papir – for jeg kan garantere deg nesten at ”hotel hilton down in city center” ikke vil bli forstått av den taxisjåføren du prater med.

Vi anbefaler for øvrig at du leser vår reiseguide om Beijing dersom du ønsker mer presis og oppdatert informasjon.

2. Book hotell midt i sentrum.

Det viktigste er ikke at hotellet har fem stjerner (dog viktig det også…), men at du bor sentralt og så nærme alle de aktivitetene du ønsker som overhodet mulig. Dette på grunn av at trafikken i Beijing ikke bare kan være ille, men helt stillestående i mange timer hver dag.

Sjekk: Hotels.com for billigste hotellreservasjoner. Selv bruker jeg den siden hver gang – godt utvalg og lave priser i Kina.

3. Spis på Beijing Duck Restaurant.

En helt nydelig restaurant ganske midt i sentrum av Beijing kalles Beijing Duck Restaurant og er verdenskjent for å servere and med godt tilbehør. Hit kommer hundretusener av mennesker hvert år for å nyte det som etter min mening er et av de bedre måltidene jeg noen gang har spist.

Anbefales på det sterkeste.

4. Legg en plan.

Når du ankommer Beijing, så er du plutselig i en av verdens største byer. Her finnes det selvfølgelig aktiviteter som passer alle – enten om du er en ungdomsgjeng som skal drikke deg fra sans og samling eller om du er på kjærestetur og ønsker en litt annen type verdier.

Fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

Uansett bør du sette opp en plan for hver dag etter hva man ønsker å gjøre slik at man ikke går helt i surr med tanke på hva man ønsker å gjøre.

5. Lær deg noen gloser mandarin.

Det skader aldri å kunne fortelle taxisjåføren at han kjører feil – eller å fortelle politimannen at du nettopp ble frastjålet både veske og mobiltelefon på t-banen. Så det å kunne et par enkle gloser før du setter i gang vil ikke være annet enn svært nyttig på ferie i Beijing.

Det å dra til Beijing for første gang kan virke som et veldig stort steg, men i realiteten er det ikke så veldig ulikt mange andre store byer du helt sikkert har opplevd tidligere. Men at det er på andre siden av jordkloden gjør det hele veldig spesielt når det kommer til mat, drikke, språk og andre ting som er forskjellige i deres kultur. Derfor vil jeg anbefale deg/dere å sette dere litt inn i hvordan Beijing og Kina fungerer før man drar ned dit.

På bar bakke kan det bli veldig tungt å få en godt gjennomførbar ferie.

Anbefalte hotell i Beijing

HotellStandardGåavstand til Den Forbudte ByPrisBestill her
Jade Garden Hotell
4 minutterMellom 500 og 1000 kronerKlikk her
Shadow Art Performance Hotel
27 minutterMellom 600 og 1100 kronerKlikk her

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.