Ting å pakke

Det å gjøre forberedelser for din reise til Kina om hva du bør ta med er avgjørende for at du får en god og hyggelig tur. Et par gode sko er helt avgjørende, spesielt hvis du skal besøke de viktigste attraksjonene der det er mye gåing involvert. Den kinesiske mur, for eksempel, har mange røffe overflater og mange trinn. Et par gode joggesko er dermed «et must».

Du vil også bli utsatt for vær og vind i åpne steder som Den forbudte by, så en paraply eller regnfrakk er viktig.

I Kina har de et annet skriftspråk.

Insektmiddel er også nyttig i å holde skadedyrene unna i de varme sommermånedene. Ta også med en kinesisk ordbok der det er mulig å lese hvordan man uttaler ordene.

Shopping

Hvis du besøker forskjellige byer eller regioner under reisen din, anbefales det at du sprer dine kjøp utover slik at du kan kjøpe unike produkter på hvert sted. For eksempel er Xian kjent for tepper mens Beijing er kjent for høy kvalitet på silke.

Du vil kjapt forstå at shopping i normale klesbutikker ikke er noe kineserne driver særlig mye med. De handler mest på nett gjennom Taobao og Alibaba, noe som gjør at veldig mange klesbutikker i Kina kan virke veldig tomme.

Servering

Kina er et paradis for matelskere med en smak for både velkjente og eksotiske. Det er ikke uvanlig å finne retter som gjør bruk av mange forskjellige planter og dyr deler, og dermed vanligvis fremkaller en rekke reaksjoner i utlendinger. Hver region har sin egen spesialitet retter og forskjellige måter å tilberede og forberede som vil levere en rekke tilfredsstillende kulinariske opplevelser til den kresne gourmand. Du trenger ikke å tipse, selv om en service charge kan bli inkludert i noen tilfeller.
Sikkerhet og trygghet

Kina som helhet er et trygt land å besøke, med mange nyttige og vennlig lokalbefolkning. Men tar forholdsregler om natten og i overfylte steder, så beskytt dine eiendeler og verdigjenstander og hold dem der de er synlige. Og ta deg bryet med å sitte foran i taxien og pass på at takstameret er påslått.

Det er nok av politi i Kina, og det utdannes dyktige politimenn over hele landet.

Hvordan komme seg rundt på egen hånd i Kina

Hvis du er ute og utforsker Kina på egen hånd er det ofte en god idé å ta med hotellkortet da det vil hjelpe deg å finne veien tilbake hvis du er tapt. Når du tar en taxi for å komme rundt bør du være oppmerksom på at mange drosjesjåfører ikke kan engelsk eller norsk (!). Derfor er det lurt å få hjelp til å skrive ned navnet dit du skal på kinesisk slik at du er sikker på at du kommer frem til riktig sted.

Følg disse rådene, og du er klar til din Kina-ferie!
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.