Hong Kong og Beijing – Kinas høydepunkter

Den kinesiske muren, lukten av hummer, nudler og øvrig kinesisk mat – alt dette ønsker deg velkommen til det tredje største landet på kloden – Kina. Kina er universelt kjent ikke bare for en enkelt grunn, men har veldig mye godt å by på for turister fra hele verden.

Landet har tjent seg opp et bemerkelsesverdig navn ikke bare i elektronikk og teknologi, men også overgår mange land ved at de gir en stor del av seg selv til glede for sine turister.

Bybilde i Xian.

Kina er det landet i verden som har en rik historie og har bidratt mye i sfæren av filosofi. Men demografisk sett er Kina det mest folkerike landet som vi har i dag, tett etterfulgt av India. Det ordinære kinesiske liv kan nytes ved å gå ut i gatene i de kinesiske byene.

Et enormt kinesisk folkehav med masse forskjellig inspirasjon vil møte deg. Om du ønsker å møte de ekte og godt bevarte tradisjonene i Kina, så vil jeg nesten anbefale deg å besøke de litt mindre byene i Kina da disse har opprettholdt tradisjonene på en bedre måte som følge av minimal turiststrøm.

En møte med de kinesiske byer

Som alle andre land, har Kina også sitt eget nettverk av byer. Men i motsetning til mange andre land er de kinesiske storbyene stappfulle med folk. Dette er fordi Kina har en eksklusiv sjarm og unike eiendeler som lokker til seg folk fra hele verden. Den første byen som står sterkt i rampelyset foruten Hong Kong er hovedstaden Beijing.

Kina har et bra dyreliv.

Beijing er en av de fantastiske byer som kan holde alle sine besøkende limt til seg – og er en by som man etter sigende neppe vil forlate med det første. Når du bestemmer deg for å besøke denne byen skal du vite at det er store og spennende attraksjoner som venter deg.

Det hyggelige været i Beijing er en god grunn til å gå for en spasertur i Beijing Amusement Park. Så snart du ankommer stedet bør du gjøre deg klar til å oppdage barnet i deg for ting som berg og dalbane, radiobiler, padlebåter osv.. Om du har vært på Tusenfryd her hjemme i Norge, så kan du tenke deg en tidobling av hysteriet, for så å kunne være ganske nær Beijing Amusement Park i størrelse og utbredelse.

Beijing har også et rekreasjonssenter populært kjent som The Beijing Recreation Center. Dette senteret inviterer folk i alle aldersgrupper til mange spill som poker, bowling, elektronisk golf, squash, tennis og biljard. Diskotek, treningsrom, sauna og mah-Iang rom fyller store deler av senteret, noe som kan være svært kurant for turister fra hele verden.

Summer Palace (Yiheyuan) i Beijing med sine arkaiske templer, paviljonger, store herskapshus, innsjøer etc. utgjør en flott rasteplass i hjertet av Beijing. Du kan også få med deg en stor del historiske fakta og spennende opplevelser når du går inn i det eminente Beijing Museum of Natural History.

Om du er smått interessert i andre verdenskrig bør du også se China Aviation Museum som ligger nesten i utkanten av Beijing. Dette museet har ca 200 fly og en hel masse fly brukt under andre verdenskrig.

Hong Kong for turister

Den herlige byen Hong Kong trenger ingen introduksjon. Det har allerede etablert seg som den Asias

Se den forbudte by i Beijing.

verdensby. Blant mange av byens attraksjoner bør man også inkludere Hong Kong Space Museum – som er en blant de største planetarier i verden. Det er en pedagogisk nettsted for barn så vel som voksne som avslører noen av de uforståelig fakta i universet.

I tillegg har man Hong Kong Disneyworld som vi har skrevet en lengre artikkel om her på nettstedet tidligere. Selv kan jeg med hånden på hjertet si at jeg aldri har vært så langt sør i Kina som Hong Kong, men har hørt fra folk som har besøkt byen at du skal vite at hotellprisene (og prisene generelt..) overgår både Shanghai og Beijing med en god del hundrelapper hver natt. Men selvfølgelig – i en så stor by skal det alltid være mulig å finne et billig hotellrom om det er dette man er ute etter.

Skal du besøke Kina, så vil du i hvert fall skryte av at du har vært i to av verdens mest spennende byer om du besøker Hong Kong og Beijing. Du skal også vite at det er to forskjellig språk som skiller Beijing og Hong Kong – henholdsvis mandarin og kantonesisk. Om du har lært deg noen gloser på mandarin, så kan du bare glemme å bruke dem i Hong Kong da de ikke vil forstå noen ting.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.