Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Når man er på ferie i Kina, så er det helt klart en del man bør få med seg av aktiviteter og attraksjoner. Blant disse er naturligvis også shopping en stor del av. For i og med at Kina er masseprodusent av mange av de forbruksvarene vi har her hjemme i Norge, så er det et stort marked for å kjøpe veldig mye for en veldig billig penge.

Sko, klær og smykker

Som regel er det sko, klær og smykker som frister de aller fleste. Kanskje da spesielt med tanke på den kvinnelige delen av befolkningen.

Og da vil et veldig hott tips være å dra til Beijing der du har både silke- og perlemarkedet som er fylt med godbiter. Her får du alt fra falske merkeklær til smykker, sko og egentlig alt det en vestlig turist kunne ønske seg på shoppingtur i Beijings gater. Perlemarkedet har også en egen etasje som er fylt med boder med billige perlesmykker.
Du skal være klar på at du må prute en del for å få en akseptabel pris. De aller fleste kan klare å prute seg ned til 10 % av den først anslåtte prisen, men det krever at du står og snakker en veldig god stund før du slår til. Om du klarer 20 % av prisen, så skal du være fornøyd med dette også.

tie-690084_960_720

Det skal også nevnes at det er mange som får skreddersydde dresser i Kina. Det finnes et utall gode skreddere i de største byene som skreddersyr dresser for «en slikk og ingenting». Du kan få full dress med to skjorter helt ned til 1500 norske kroner (anno 2016). Du kan enten bruke Google for å sjekke ut diverse skreddere før du drar ned, eller så kan du høre med de hotellansatte ved ankomst.

Te

tea-garden-792962_960_720

Uansett er det ikke bare klær og smykker som bør kjøpes. I Kina har de en enorm te-produksjon som resulterer i eksport av te til alle verdens hjørner. Om du noen gang besøker den koselige byen Xian, som ligger vest for Shanghai og sør for Beijing, så anbefales det at du kjøper kamillete. Fantastisk produkt.

Den største delen av Kinas te-produksjon hører riktignok til i traktene i og rundt storbyen Hangzhou. Vi har skrevet en reportasje fra Longjing-markene som kan være verdt å lese dersom man har en interesse for kinesisk te.

Foruten klær og te kan du kjøpe følgende i Kina:

1. Billige fotballdrakter.
2. Elektronikk av svært billig art. Ta dog høyde for at stikkontakten hjemme i Norge ikke passer til den som selges på supermarkedet i Shanghai. Adapter er da nødvendig.
3. Adgang til mange forskjellige attraksjoner som du kan nyte i Kina.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.