At trafikken i Beijing er utrolig klomsete og preget av mange biler var kanskje noe du visste fra før?

Men nå i det siste har det virkelig tatt av – i og med at Kinas bilindustri vokser for hvert år som går. Og i tillegg til dette har myndighetene besluttet å utvikle veisystemet i Beijing, noe som gir opp mot 100 kilometer (!) med kø fra en lokal by og helt inn til sentrum av Beijing.

Trafikken er per dags dato uutholdelig. Kineserne selv mener at det snart bør bli slutt på massehysteriet rundt dette med å skaffe seg en bil, og enkelte uttaler at «Om et par år vil Beijing være en eneste stor parkeringsplass«.

Den manglende politiske støtten til kollektivtrafikk gir et trafikkbilde som er helt ute av kontroll.

Oppdatering 2019:

Nå har ting endret seg i Beijing. Det vil si: det er fortsatt utrolig mange biler på veiene, men subway-systemet er bedre enn noen gang. Regjeringen har investert haugevis med pegner i buss og annen offentlig transport, noe som gjør at det faktisk er mulig å bevege seg i byen.

Misforstå meg rett her: trafikken er fortsatt helt kaotisk. Det er jo det som skjer når man putter nærmere 30 millioner mennesker inn i èn og samme by. Men ting bedrer seg sakte men sikkert.

Moralen til deg som skal utføre en reise til Kina er som følger; ta deg godt med tid om du skal planlegge et møte i Beijing. Det er ikke alle som kommer frem i tide, og man vet aldri når det kan oppstå lange køer. Et annet tips er å kjøre kollektivt for å bidra til mindre forurensing og en generelt grønnere verden.

Taxi eller uber?

Hvis du har et kinesisk simkort, så kan du kjøre Uber (det heter DIDI i Kina) i de store byene. Hvis ikke, så må man praie taxi på vanlig måte.

Husk at mange av taxisjåførene i Beijing dessverre er ute etter å svindle turister, så vær på vakt.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.