Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Liten disclaimer: Dette er en historie jeg skrev første gang jeg besøkte den kinesiske mur. Nå har jeg vært der hele fire ganger (!) og kan si at det fortsatt er en helt fantastisk opplevelse hver eneste gang.

Dette er et bilde jeg tok sist gang jeg var på den kinesiske mur – bare for å vise hvordan det ser ut når det er høyt forurensningsnivå:

Den kinesiske mur på en dårlig dag. Her var luftkvaliteten nærmest ikke til å holde ut…
Foto: Reisetilkina.com

Mitt første møte med Den Kinesiske Mur

Vi sitter i en bil på vei opp mot de kinesiske fjell. Syklister, store lastebiler og taxier kjører om hverandre i en av de mest trafikerte byene i verden. Vi er i Beijing, og neste stopp er et av verdens mest kjente bygninger – den kinesiske mur. Med oss er med en kinesisk guide med gode engelskkunnskaper til kineser å være.

– There are some few things you just need to see in Beijing. The Great Wall and the Summer Palace are mye absolute favourite places!

Vi forsto tidlig at Beijing har mye å by på. Og vi forsto også tidlig at guiden gjerne skulle hatt oss med på mer enn den kinesiske mur. Videre går samtalen om Kurt Nilsen, engelsk musikk og kommunsime uten at vi går i dybden på noe av det.
Møte med den kinesiske mur

great-wall-201465_960_720

Etter ca en times biltur unna Beijing i høyt trafikkerte områder kommer vi endelig frem. Det første som møter oss er en 15-20 turistbusser stappet full av japanere og noen få europeere. Noe av det som slår oss er at det er en ekstrem overvekt av asiatiske turister her – et litt annet bilde enn det vi først hadde forestilt oss.

Vi får senere vite at folk fra Sør-Korea og Japan er særlig interessert i historiene rundt den kinesiske mur.

– Here are your tickets. We will meet 11:30 for lunch. Have a nice trip.

Og så gikk han. Der sto vi alene foran et av verdens fem underverker klare til å ta fatt på noe av den kinesiske mur. I 35 varmegrader og stekende sol kavet vi oss oppover fjellsiden i håp om å nå «toppen» av den kinesiske mur. Riktignok vil du som turist kun se bittelitt av hele underverket, men det er nok til å skape et inntrykk av hvor fantastisk bygningen(e) er.

Etter en god porsjon mat og rikelig med drikke nederst ved starten av muren fant vi ut at nok var nok. Etter en times kjøring tilbake igjen var vi endelig fremme til hotellet vårt igjen.

Mine bilder fra den kinesiske mur

Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com
Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

 

Fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com
Fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

 

Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com
Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

 

 

Litt fakta om den kinesiske mur fra oss som har vært der:

– De nederste delene av muren er ofte kommersialisert. Store butikker eller små boder med suvenirer, mat og drikke har blitt et varemerke. Straks du kommer deg 5-10 minutter opp på muren er dette noe du slipper.

– Om du har et vestlig utseende vil du bli gjort til en levende turistattraksjon. Det er nok av japanere med ønske om å få et bilde sammen med europeere eller amerikanere på den kinesiske mur.

– Unngå å gå når solen steker på sitt verste. I sommermånedene er det ofte hard kamp om å tråkle seg frem fortest mulig av en eller annen grunn.

– Bestiller du guidet tur gjennom RedWall Hotel får du en hyggelig og engelsktalende guide til 190 yuan (som er ca det samme som norske) . Dette inkluderer lunsj, te-smaking, tur på den kinesiske mur, omvisning på silkemuseumet +++.
Les også: De beste hotellene i Beijing

NB! Det hjelper virkelig å bestille et hotell som har engelskspråklige ansatte når man er på tur til Beijing. Hvis man prøver å bestille en tur til den kinesiske mur via hotellresepsjonen på tegnespråk, så kan det være veldig vanskelig. VELDIG OFTE har hotellene avtaler med en eller flere sjåfører som kan kjøre dere opp til muren for rundt 600-700 RMB (800-1000 NOK) for en hel dag.

En tur på den kinesiske mur er noe alle som besøker Beijing bør oppleve. Og tingen med den kinesiske mur er at den er såpass stor at du ikke nødvendigvis trenger å gå til de største turiststrøkene for  å oppleve den. Det er utrolig mange plasser du kan oppleve den fra, så du trenger egentlig ikke gå dit det er mest turister.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.