Når bør du ikke besøke Kina?

Når du bestemmer deg for å reise til Kina bør du prøve å unngå 1 til 8 mai (nasjonale helligdager) eller 1 til 8 oktober (feiring av frigjøringsdagen?) når kinesiske arbeidere får en ukes ferie. Det meste av severdigheter i løpet av denne tiden er oversvømt med store grupper av kinesere som skal besøke disse. Kinesere på oppdagelsesferd er relativt enkle å spotte. De er alle kledd i samme farge klær for enkel gjenkjenning og ledet av en guide med en megafon.

Hvis du skal bo i store byer prøve å bestille hotell i løpet av helgen (fredag, lørdag og søndag) i og med at det er svært vanlig for kineserne å trekke seg litt unna storbyene og ut på landsbyene i helgene.

Men du skal vite at det er litt dyrere å bo på hotell i helger enn i ukedager – spesielt i Shanghai varierer prisene veldig mye på hotellopphold.Kinesisk nyttår

En annen høytid som man kanskje bør passe seg litt for er kinesisk nyttår. Da får nærmest hele arbeidsstaben i alle kinesiske byer fri og er naturligvis klare til å oppleve hva Kina har å by på i form av turistattraksjoner.

En venninne av meg gjorde giganttabben ved å dra opp til den kinesiske mur rett etter at ferien hadde begynt, og hun sa at man rett og slett gikk som en stim bortover som følge av at det var så dårlig plass og så mange mennesker.

travel-1536305_960_720

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.