Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Når bør du ikke besøke Kina?

Når du bestemmer deg for å reise til Kina bør du prøve å unngå 1 til 8 mai (nasjonale helligdager) eller 1 til 8 oktober (Golden Week) når kinesiske arbeidere får en ukes ferie. Det meste av severdigheter i løpet av denne tiden er oversvømt med store grupper av kinesere som skal besøke disse. Kinesere på oppdagelsesferd er relativt enkle å spotte. De er alle kledd i samme farge klær for enkel gjenkjenning og ledet av en guide med en megafon.

Hvis du skal bo i store byer prøve å bestille hotell i løpet av helgen (fredag, lørdag og søndag) i og med at det er svært vanlig for kineserne å trekke seg litt unna storbyene og ut på landsbyene i helgene.

Les også: Dette er måten du skaffer deg billigste flybilletter til Kina på

Men du skal vite at det er litt dyrere å bo på hotell i helger enn i ukedager – spesielt i Shanghai varierer prisene veldig mye på hotellopphold.

Når er kinesisk nyttår i Kina?

Som regel er det i starten eller midten av februar. I 2019 er kinesisk nyttår fra 2.-8. februar. Det vil si at dette er en tid hvor det er veldig lite gunstig å dra til Kina som turist.

Men prøv alltid å hold deg oppdatert via Google på enkelte helligdager. Her har jeg lagt ved et skjermbilde som viser hvilke dager som er helligdager i Kina i 2019:

Foto: Skjermbilde, timeanddate.com.

Med andre ord: du skal IKKE reise til Kina mellom 2.-8. februar 2019 og 1.-7. oktober 2019.
Hvordan er det å reise i Kina under kinesisk nyttår?

En annen høytid som man kanskje bør passe seg litt for er kinesisk nyttår. Da får nærmest hele arbeidsstaben i alle kinesiske byer fri og er naturligvis klare til å oppleve hva Kina har å by på i form av turistattraksjoner.

Jeg hadde noen venner som kom og besøkte meg under kinesisk nyttår 2018. Det ble ikke akkurat den ferien de hadde drømt om. La meg prøve å forklare deg hvorfor:

– Det bor rundt 25 millioner mennesker i Shanghai.
– Kun 10 millioner av disse er opprinnelig fra Shanghai.
– Under kinesisk nyttår skal ALLE kineserne besøke sin familie i sin hjemby.
– Med kun 10 millioner mennesker igjen i Shanghai var det nærmest som at hele byen var «shutdown». Barer var stengt, restauranter var stengt, gatene var helt tomme, og ting var egentlig bare ganske trist.

Allikevel smilte de da vi dro på Kina-restaurant og fikk tatt følgende bilde:

Spisepinner til besvær. Foto: reisetilkina.com

Og da vi dro opp i en av de gigantiske bygningene i Lujiazui og fikk tatt oss en øl på 102. etasje:

God stemning. Foto: Reisetilkina.com

Kolleger & venner som reiste under CNY (Chinese New Year)

En venninne av meg gjorde giganttabben ved å dra opp til den kinesiske mur rett etter at ferien hadde begynt, og hun sa at man rett og slett gikk som en stim bortover som følge av at det var så dårlig plass og så mange mennesker.

Nå har jeg også hatt mange kolleger som har gjort samme tabben, og de angrer alltid bittert på at de reiser. Ikke bare er alle togstasjoner og flyplasser fullstendig proppet med mennesker. Men alle turistattraksjoner (kinesiske mur, den forbudte by, The Bund, etc.) har også så mange mennesker at man sliter med å komme seg frem.

Video av folk som reiser under kinesisk nyttår

Dette er en video som viser hva du kan forvente hvis du trosser mine advarsler om å booke en tur til Kina i februar:

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.