Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Historien om de verdenskjente terrakottakrigerne

Året er 1974. Bønder skulle grave en brønn utenfor Xian i Kina da de oppdaget kanaler som allerede var gravd ut under bakken. Når de gravde ytterligere fant de ut at det var plassert strukturer der nede fra gammelt av. Funnet var forbløffende. Arkeologer oppdaget soldater, vogner, hester, våpen, redskaper, skulpturer, og andre gjenstander. Det var en av de mest historiske betydelige funnene i det 20. århundre.

Desto mer forskerne fortsatte å utforske området, jo mer de oppdaget. Foreløpig har de avdekket over 8000 soldater i det som på engelsk omtales som «Terracotta Army» – som består av generalene, bueskytterne og infanterister. Det tok utrolig lang tid å grave ut alle terrakottakrigerne, men det er et syn som man bare absolutt må få med seg om man besøker den koselige byen Xian sentralt i Kina.

Basert på historiske dokumenter kan man si at byggingen av terrakottakrigerne begynte i år 246 f.Kr. og involverte over 700.000 arbeidere arbeidende i over 36 år. Arbeiderne var offentlige ansatte, så vel som private arbeidere og håndverkere. Terrakottakrigerne ble laget av leire og malt over, men malingen har siden falmet bort etter at det ble plassert i jorden.

Qin Shi Huang – Kinas første keiser

I tillegg til Terrakottakrigerne ligger også graven av den første keiseren i Kina (Qin Shi Huang) i nærheten, under en pyramide av på 80 meter. Forskere har ikke åpnet graven i frykt for å skade innholdet, så det er stor usikkerhet om hva som faktisk skjuler seg i graven sammen med en av Kinas mest kjente personer gjennom tidene. Den første keiseren ga ordre om å lage en massiv underjordisk by og mange mener at det er mye mer å oppdage i området. Etter all sannsynlighet er det akkurat det.

terracotta-16864_960_720

 

Min opplevelse hos Terrakotta-krigerne

En tur til terrakottakrigerne anbefales på det sterkeste. En dagstur fra hotellet ditt i Xian vil mest sannsynlig ikke koste deg mer enn 150-200 kroner, og da er det inkludert drikke, mat og omvisning i hele området.
Jeg var stuet inn på et meget behagelig hotell i Xian og fikk hele turen for 150 kroner sammen med kjæresten min. Vi tok den «pakkeløsningen» som ble nevnt hvor vi fikk mat, drikke og hyggelig samvær sammen med amerikanske og irske turister. Som alle andre slike turer i Kina, så måtte vi bli dratt innom flere utsalgssteder for salg av statuer av Terrakotta-krigere. Ganske irriterende.

Men etter to timer og en ganske god lunsj, så kom vi opp til Terrakottakrigerne. Utrolig lang kø, men etter en effektiv håndtering av køen kom vi endelig inn dit.

Det var virkelig en opplevelse jeg kan anbefale.

Noen bilder fra da jeg var der:

Terrakottakrigerne. Foto: Reisetilkina.com
Terrakottakrigerne. Foto: Reisetilkina.com

 

 

Terrakottakrigerne fra mitt besøk. Foto: Reisetilkina.com
Terrakottakrigerne fra mitt besøk. Foto: Reisetilkina.com

Det eneste som ikke kommer godt nok frem av bildene er det enorme turistoppmøtet som var der! 🙂

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.