Oppdatering: Dette er en artikkel jeg opprinnelig skrev i 2010. Dessverre kan jeg ikke stå inne for informasjonen lengre, noe som gjorde at jeg oppdaterte artikkelen med et par hoteller som jeg besøkte i 2019.

Hotellanbefalinger i Xian anno 2024:

HotellStandardPris per natt i norske kronerBestill her
Bell Tower HotellFra 400,- til 1000,-Klikk her
Grand Mercure HotellFra 600,- til 1300,-Klikk her

Du kan lese mer om hvorfor akkurat disse hotellene blir anbefalt i vår Xian-artikkel.

Gamle hotellanbefalinger (anno 2020)

Jeg har bodd i Xian ved to anledninger og har opplevd at jeg har fått ordentlig valuta for pengene begge gangene jeg har bestilt hotell. Det er helt klart at hotellene er billigere enn hva man finner både i Beijing og Shanghai – og prisene er heldigvis ikke så ekstremt stigende som de har vært i de aller største byene.

Hvis du skal koste på deg et litt ekstra fint hotell når du er på denne rundreisen rundt i Kina, så anbefaler jeg at du gjør det når du er i Xian.

Her er i hvert fall de to hotellene jeg personlig kan gå god for:

Jianguo Hotel

Perfekt beliggenhet, luksuriøse rom og hva jeg vil kalle en fair pris (rundt 400 yuan/natten) for et dobbeltrom. Jianguo-hotellet ligger i en sidevei fra hovedgaten i Xian, noe som gjør at det ikke er så mye støy eller bråk utenfor hotellet, men som også betyr at man til enhver tid har alle fasiliteter tilgjengelig rett utenfor døren.

Mannskapet er vennlig, engelsktalende og vil hjelpe deg med alt fra å finne turguider til å bestille McDonalds sent på natten. Og ja – hotellet er femstjerners.

Pris: Varierer veldig, men vi betalte rundt 500 NOK for èn natt.

Link: Sjekk ut hotellet her (Hotels.com).

Bilder

Skytel

Hvis du ønsker å bo helt i sentrum av Xian velger du å bo på Skytel. I følge nettsiden deres er hotellet kun 0,4 kilometer (400 meter) det som regnes som hovedpulsåren i Xian bysentrum. Dette firestjerners hotellet ble jeg mektig imponert over.

To ting jeg vil påpeke:

– Rommene er svært store og romslige. Dersom man liker å bo på store rom med godt aircondition-anlegg, så er Skytel et godt alternativ.
– Frokostbuffeten innehar primært kinesiske retter. Ja, jeg vet man er i Kina og skal spise kinesisk mat, men for meg ble det en litt merkelig start på dagen.

Uansett: velger du dette hotellet vil du aldri kjede deg i Xian. Et meget godt alternativ for turister som kun skal besøke byen i et par dager og ønsker å bo «der hvor alt skjer».

Pris: Rundt 350-400 NOK for èn natt for et dobbeltrom.

Link: Sjekk ut hotellet her (Hotels.com).

Bilder

ÈN KOMMENTAR

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.