Når bør du besøke Kina?

Visste du at London og Beijing er på samme breddegrad, men at klimaet i disse to byene varierer vilt. London er et «året

Flott bilde fra bybildet i Shanghai om sommeren.

rundt»-reisemål, men den beste tiden å besøke Beijing er om våren eller høsten. Somrene i Beijing blir veldig fuktige og vintrene svært kalde.

Kina er et enormt land nesten samme størrelse som hele Europa til sammen, og det er veldig viktig å velge et godt tidspunkt til å besøke det asiatiske riket. De fleste av reisehåndbøker foreslår å reise enten i april, mai eller september, oktober, da hotellprisene vanligvis også er relativt høye. Denne regelen gjelder hvis du går for mer enn tre uker, og hvis turen starter i Beijing og avsluttes i Hong Kong. De fleste planlegger å reise til Kina bare én gang i livet, og de har en tendens til å velge lengre turer for å holde kostnadene nede.
Sommeren i Beijing og Shanghai

Etter å ha bodd i henholdsvis både Shanghai og Beijing i to år nå, så kan jeg på det groveste anbefale å ikke dra hit i juli. Det er rett og slett for varmt til at nordmenn kan like å bevege seg ute i gatene. Selv på kveldstid er man nødt til å maksimalt ha på seg en tynn t-skjorte for at man ikke skal koke ihjel.

Shanghai er riktignok litt verre enn Beijing, men jeg vil mye heller anbefale en tur om våren eller høsten.

Denne tabellen fra Climatemps.com kan hjelpe deg med å forstå hvorfor juli kanskje ikke er den mest optimale perioden:

Skjermbilde 2016-08-24 kl. 05.03.08Jeg kan også nevne at første gang jeg besøkte Kina var nettopp i juli hvor vi dro gjennom Beijing, Tianjin, Xian og Shanghai. Aldri har jeg vært så varm over en så lang periode.
Men fra min erfaring vil jeg foreslå at du går for en kortere tur sånn kanskje opptil 10 dager. På denne måten kan du reise i løpet av november og tidlig desember eller februar og mars når prisene er lavere og værforholdene fremdeles akseptable.

Hvis du bruker varme klær, som du kan kjøpe billig på det lokale markedet i enhver by i Kina, vil du få fine dager som er fantastiske for å ta gode bilder på. Hvis du skal sør i Kina er vintrene er vanligvis milde og det å foreta reiser er en glede i den sørlige delen av Kina mellom november og februar.
china-15943_960_720

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.