Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Merk: dette er et gjesteinnlegg skrevet av en mann som tidligere har bodd i Kina hvor han møtte sin nåværende kinesiske kone. Selv er jeg, eier av reisetilkina.com, fastboende i Shanghai, men er fortsatt singel. 🙂

 

Hvordan man kan skaffe kone fra Kina

Dette er en historie skrevet av en mann som i lengre perioder har tenkt på å skaffe seg en kone fra Kina.

Hei, jeg er en førti år gammel mann som i lengre perioder har lengtet etter en ny kone etter at jeg ble separert fra min for tre år siden. Har slitt litt med ensomhet (selv om det hjelper på å ha et godt fungerende sosialt liv og barn) i lengre perioder og har innsett at jeg trenger en ny makker.

Jeg har i en lengre periode vært interessert i Kina som turistland, og mener også at kinesiske damer er svært fine. I og med at jeg forstår at kjærlighet ikke er noe som kan arrangeres, så jeg har flyttet ned til Kina for å arbeide (bor i sentrum av

Legene i Kina sliter med engelsken.

Beijing) og møter en del damer her nede som jeg finner svært tiltrekkende.

Det er mange vakre jenter i Kina … det må være det når det er så mange jenter (og gutter) i ett land. Mange er svært vennlige og lette å møte, så det er ikke overraskende at mange vennskap vil utvikle seg på en naturlig måte mellom vestlige folk og lokalbefolkningen.

Hvordan møter man kinesiske damer?

Det jeg kjapt merket var at det var store kulturforskjeller til hvordan man møtte folk. Da jeg spurte mine kinesiske (og enkelte av mine utenlandske) kolleger hvordan de hadde møtt sine kinesiske kjærester/koner, så svarte nesten alle: «på jobb«!

I Norge er det kanskje litt annerledes. Her er veldig ofte alkohol involvert, men Kina har en veldig beskjeden alkoholkultur. Det vil si at de fleste sosiale treff skjer gjennom arbeid eller en eller annen hobby.

Nå skal det også sies at jeg fant min nåværende kinesiske kone i arbeidssammenheng. Hun arbeidet ikke direkte i samme bedrift som meg, men vi endte opp på et seminar sammen i en by som heter Xian. Her delte vi en god middag og et par glass kinesisk vin (baijiu, 白酒 ) – og resten er vel historie.

Før jeg skriver om utfordringene med det å være gift med en kinesisk dame, så kan jeg fortelle litt om hvorfor det er en fordel å ha et vestlig utseende når man skal finne seg en kone fra Kina. 

Status med vestlige menn
I noen områder virket det som at jentene finner en slags status i en vestlig kjæreste (eller mann) og i virkeligheten vil de ofte nyte en bedre livsstil som følge av at de får en god del penger mellom hendene. Mange er også lokket av mulighetene for å flytte utenlands … så ja det er muligheter for romantikk for vestlige menn.

Vil kjærligheten være ekte?

Ja generelt, det tror jeg. Som vår venn sa tidligere er ikke alder og utseende så viktig som i vesten. Jeg vet at det er flere kinesiske damer som ønsker å chatte med deg enn det er i Vesten. Som regel må man ha noe å tilby i form av rikdom og trygghet.

Jeg har faktisk hørt flere kinesiske kvinnelige kolleger si til meg at «mannen min er egentlig ikke særlig tiltrekkende, men han gir meg trygghet!«.

Dette er faktisk ikke veldig sjeldent i Kina. Man setter mye mer pris på familierelasjoner og trygghet enn utseende.

Men guttene her ikke generelt synes å være like tiltrukket av vestlige jenter og vice versa. Mine kinesiske venner forteller at meg vestlige kvinner er for krevende, og som de vil ha en kone de kan dominere, noe som fører dem over til kinesiske jenter.

Fordeler og ulemper/utfordringer med å ha en kinesisk kone

Tro meg: alt er ikke fryd og gammen. Men det finnes helt klart fordeler, og i dette avsnittet skal jeg være 100 % ærlig, og det er vel også grunnen til at jeg holder meg anonym når jeg publiserer denne artikkelen.

Fordeler

– De er utrolig vakre å se på. Selv er jeg en stor fan av asiatere utseendemessig.
– Kinesere har også en unik evne til å holde seg slank og fin i mange år. Dette skiller seg fra europeere.
– Skillet mellom kjønnene er mye tydeligere i Kina enn det er i Norge. Det er faktisk ganske deilig å se at man har forskjellige roller i hjemmet.
– Man får servert hjemmelaget kinesisk mat i tide og utide.

Ulemper eller utfordringer

– Kinesiske familietradisjoner er ikke alltid lett å forstå seg på. La meg gi deg et par eksempler:

1) Man blir ofte «intervjuet» av familien før man får lov til å gifte seg med sin kone. Man skal redegjøre for fremtidsplaner, nåværende jobbsituasjon og inntekt.

2) Hvis man drar med kona hjem til Kina under Kinesisk Nyttår, så forventes det at man gir en masse penger i hongbaos (红包) til hele hennes familie. Det kan bli meget dyrt, og føles veldig lite givende.

– Kinesiske damer kan ha et temperament som er veldig ulikt det man ofte ser i Norge.

– Med mindre du og din kommende kone har noen «common ground» når det kommer til språk, så er det trøbbel. Dere er nødt til å veldig kjapt finne et språk å kommunisere på som begge er veldig komfortable med, noe som helst bør være engelsk i starten.

Kan man finne en kinesisk kone på nett?

Jeg vil anbefale interentt som datingsted for å se etter kinesiske damer. Dette gjelder spesielt nordmenn som nå sitter hjemme i lille, kalde Norge og ønsker å komme i kontakt med kinesiske damer.

Det er liten tvil om at det finnes mange der ute som søker kinesiske damer, og at det er mange kinesiske damer som ønsker å komme i kontakt med vestlige menn.

Sjekk ut utvalget på datingsider som retter seg mot det kinesiske markedet, så har du i hvert fall gjort et lite forsøk på å komme deg nærmere en kone fra Kina!
ÈN KOMMENTAR

  1. Det kan også være verdt å nevne at det egentlig er opp til familien å «velge» kone i Kina. Eller i hvert fall si til datteren sin at «han der er ikke god nok!!».

    En kamerat av meg fant en kinesisk dame som bodde i Oslo, men de var nødt til å slå opp. Grunnen var enkel: familien syntes ikke at han hadde god nok utdanning eller tjente nok penger. De ville mye heller ønske at datteren fant en rik kineser som ikke dro med seg datteren deres vekk fra Kina……. sånn er dessverre kulturen.

    I Thailand har jeg hørt at de nærmest kaster døtrene sine på utlendinger i håp om å komme seg ut av fattigdom. Vet ikke hva som er verst for en nordmann som vil finne en asiatisk kone: en familie som tviholder på familieverdier eller desperate døtre som kaster seg i armene på rike utlendinger.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.