Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Sikkerhet og hygiene i Kina

Denne artikkelen tar for seg sikkerhet og hygiene i Kina. Dette er to temaer som nordmenn er ganske opptatt av første gangen de reiser til et eller annet asiatisk land. Og for all del: med god grunn.

Etter å ha bodd i Kina i fem år har jeg fått muligheten til å se en god del av det som skjer med utenlandske turister når de besøker landet.

Sikkerhet

Kina er et relativt trygt land . Reisende bør være bevisste på lommetyver som kan operere i de større byene, men som Kina-turist har jeg egentlig aldri helt følt meg utrygg når jeg har besøkt noen av de store byene.

Kriminalitetsstatistikken er svært lav, og politiet er til stede på så og si hvert gatehjørne.

I denne artikkelen har jeg skrevet en del om kriminalitetsstatistikken i Kina. Jeg skriver også hvorfor du i nesten alle situasjoner kan føle deg helt trygg når du vandrer rundt i det kinesiske samfunnet, men også hvorfor du blir nødt til å være varsom overfor lommetyver og svindlere. Hvis du er bekymret for sikkerheten før du ankommer Kina, så er det en nyttig artikkel å lese.
Helse og Hygiene

Kina er et bemerkelsesverdig sunt land til tross for sine fattigdomsproblemer og klimatiske variasjoner. Standarder for hygiene

Storslått natur fra Kina. Her ble Avatar-filmen spilt inn. Foto: Reisetilkina.com
Storslått natur fra Kina. Her ble Avatar-filmen spilt inn. Foto: Reisetilkina.com

varierer fra sted til sted slik at alle besøkende må være klar over potensielle farer og opptre forsiktig. Vann fra springen er ikke trygt , og alt vann som forbrukes må være kokt eller filtrert med mindre det kjøpes på flaske. Kokt vann er tilgjengelig i alle kinesiske hoteller og restauranter – jeg har i hvert fall aldri hatt noe problem med å få tak i normalt drikkevennlig vann når jeg har vært der.

Plager som sår hals og forkjølelse er dessverre vanlig blant turister og kan oppstå når som helst på året på grunn av Kinas klimatiske situasjon. Sommermånedene er brutalt varme, så det er viktig å bekjempe den skadelige sommervarmen med en tilstrekkelig tilførsel av væske for å unngå dehydrering.

Et godt tips kan faktisk være å ta med seg noen tøybleier hvis man drar på lengre turer.

Det er viktig at du skaffer deg reiseforsikring før du reiser til Kina.

Sjekk med legen din angående vaksiner

Det er noen vaksiner som er påkrevd for å reise til Kina, og det er lurt å sjekke med legen din for oppdatert informasjon. Stivkrampe og tyfoidvaksiner er avgjørende for å reise hvor som helst til ukjent farvann, og rabies- og hepatittvaksinene anbefales. Vær oppmerksom på at det er en risiko for malaria i avsidesliggende områder i Sør-Kina , så ta forholdsregler før du eventuelt drar sørover.

Tok selv en hepatitt A-vaksine før jeg dro til Kina første gang.

Selv om en stor del av lokalbefolkningen drikker vann fra springen , så anbefaler vi at du drikker bare flaskevann eller kokt vann . Flaskevann er tilgjengelig overalt, og jeg har som sagt aldri hatt noe problemer med å fremskaffe det noe sted. Du kan bruke vann fra springen til å pusse tennene, men det er maksimalt av hva som er anbefalt å få i seg.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.