Antall hoteller i Kina har for alvor eksplodert i omfang og størrelse de seneste årene. Turiststrømmen fra vestlige land øker for hvert eneste år som går, noe som setter hotellnæringen virkelig i høyspenn  når det kommer til hvor mange plasser de skal gjøre klart for.

Det er ganske likt når det kommer til antall hoteller i både Shanghai og Beijing, og du skal ikke akkurat slite med å finne noen gunstige alternativer dersom du virkelig går inn for det og forsøker. Dette gjelder også dersom du ønsker å bo midt i byen eller ved siden av de store turistattraksjonene.

Har man dog et ønske om å skaffe seg et hotell som ligger tett på den kinesiske muren, så tror jeg du vil slite med å finne dette dersom du ønsker å samtidig bo sentralt i Beijing.

Men noen tips har jeg når du skal bestille hotell i Kina:

Bruk Hotels.com

hotels3
Har selv vært en del rundt på diverse hotellbooking-sider, men aldri funnet noen med så gode priser og så godt utvalg som hotels.com . Her finnes det utvalg blant veldig mange av Kinas byer, og de hotellene som ikke ligger her er mest sannsynlig heller ikke verdt å booke inn på.

Jeg har flere ganger sjekket opp AirBNB og andre delingsøkonomi-sider for å se om man kan gjøre noen kupp på overnatting i Kina, men per dags dato (i skrivende stund er det 2016), så har jeg ikke funnet noe som kan måle seg med å bestille hotell. Hotellprisene i Kina ligger som regel også godt under hva man er vant med i Europa.



Ikke se utelukkende på pris

singapore-1132358_960_720
I de store byene i Kina (de med over 10 millioner innbyggere) har man et vidt spekter prismessig når det kommer til hoteller. Men dette gjelder også i aller høyeste grad standard.

Kjøper man et hotellrom til 100 kr hver natt, så kan man rett og slett ikke forlange så veldig mye med tanke på renslighet og utstyr – til tross for at kostnadene for hotellopphold i Kina er betraktelig mange hundre prosent lavere enn den er i Norge.

Jeg husker med gru den gange jeg var førstegangsreisende til Kina sammen med min kjæreste i 2010. I håp om å spare litt penger på slutten av turen, så valgte vi å booke et hotellrom som knapt kostet 80 kroner natten i Shanghai. Uten kunnskap om Kinas noe labre generelle hotellstandard eller Shanghais geografi, endte vi da opp med å booke et knøttlite rom langt unna sentrum med en hotellresepsjon hvor ingen av de ansatte snakket et ord engelsk. Prøv å unngå å havne i den situasjonen.

Velg de store kjedene

Om det er en hotellkjede som har flere hoteller i samme by for eksempel, så vil det lønne seg å velge dette. Dette er på grunn av at om noe skulle oppstå (feilbooking etc.), så vil det være lett å kompensere med et nytt hotellopphold i rimelig avstand fra der du egentlig skulle bo.

Nå har jeg aldri opplevd at noe liknende har skjedd, men det kan fort gjøre det.




Dog må du merke deg at det ikke vil være veldig lett å fortelle taxisjåføren hvor du skal hen dersom det finnes flere hoteller av samme hotellkjede i byen da man mest sannsynlig vil rote seg bort.

Det er i hvert fall de klareste tipsene jeg har når du skal bestille hotell til Kina-turen din. Om du har noe å legge til eventuelt, så kan du legge igjen en kommentar i kommentarfeltet – og jeg vil godkjenne dersom den ikke inneholder noen spamlinks eller liknende.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.