Ut og reise til Kina for første gang?

Skal du reise til Kina for første gang? I så fall har vi en del tips du nok bør få med deg som følge av at du rett og slett skal inn til et land som er utrolig

Se den forbudte by i Beijing.

ulikt vårt eget. Vi har satt opp en reiserute (om du er villig til å se mer av landet), en anbefaling til hva du bør gjøre i de forskjellige byene samt en pakkeliste for deg som trenger hjelp til å pakke.

Her finner du mange tips til deg som aldri har vært i Kina tidligere. Ta disse tipsene til deg, så vil du mest sannsynlig få en mye bedre ferie enn det du kunne hatt!
Beijing – hovedstad og kultursentrum i Kina

Det aller første stoppestedet bør være hovedstaden Beijing. Rett og slett fordi det er sentrum for det aller meste av flytrafikken i Kina, i tillegg til at det er hovedstaden som også er spekket med en hel haug av kinesiske monumenter og høydepunkter. «Man har ikke vært i Kina om man ikke har vært i Beijing», er det noe som heter. Og vi forstår hvorfor enkelte mener akkurat dette.

En tur til Kina kan være en fin måte å se noen av de mest kjente attraksjonene i verden på, inkludert den kinesiske mur og Beijings Forbudte By, som en gang var hjemmet til mange dynastiers velkjente keisere. Med andre ord kan det på svært mange måter være gunstig å starte reisen til Kina i Beijing da dette er hovedstaden, og en by spekket med utrolig mange severdigheter som er verdt å få med seg.

Ting man må se/gjøre i Beijing:

– Den forbudte by.
– Beijing Zoo – en utrolig bra dyrepark.
– Silkemarkedet og perlemarkedet kommer til å gi deg en shoppingopplevelse du aldri har vært borti (med mindre du har vært i Alanya…).

Shanghai – Kinas svar på New York

Videre bør man nok kanskje ta turen videre til Shanghai – verdens nest største by. På mange måter er Shanghai en tro kopi av New York, bare at den er over dobbelt så stor. Kystbyen er også kjent for å eksportere rundt 30 % av alle varer som går fra Kina og til vestlige land. Eksportindustrien i Shanghai er med andre ord helt ekstrem, og du kan ta deg en tur ned på kaien i Kinas svar på New York for å se den utrolige vareutsendelsen. Men dette er ikke det eneste man kan gjøre her.

Flott bilde fra bybildet i Shanghai.

For de som ønsker å se det beste av byene som Kina tilbyr til resten av verden, er en stopp i Shanghai en ting man rett og slett må gjøre. Mange omtaler byen som Kinas største juvel, og denne byen tilbyr en rekke kulturelle opplevelser og shoppingopplevelser som kan være virkelig imponerende. Byen er super-moderne og presenterer litt av den retningen Kina kommer til å ta i fremtiden.

Ting man må se/gjøre i Shanghai:

– En gåtur land The Bund , som er Shanghais mest kjente strøk.
– Et besøk på restauranten Hooters. Kjent for sine brystfagre kineserkvinner.
– Utelivet i Shanghai er utrolig bra, men kanskje litt dyrt. Fortsatt er det under halv pris i forhold til Norge, men i forhold til kinesisk standard koster det litt.

Xian – en liten koselig by

Når du er ferdig med Shanghai bør man alltid ta tid til en tur til den gamle byen Xian, hjemmet til den berømte Terracotta-krigerne. Disse statuene ble laget på oppdrag av en keiser som ønsket å ha sin hær følge ham inn i evigheten slik at de ville være forberedt på å forsvare ham og gjøre som han sa når han kom dit. Vi kan for alvor anbefale Terracotta-krigerne, men dette må vel kanskje også sies å være èn av to ting som Xian er kjent for. Resten er strengt tatt ikke sånn veldig imponerende.

Bilde fra Terracotta-krigerne i Xian.


Ting man må se/gjøre i Xian:

– Se på Terracotta-krigerne.
– Bo på luksushotell, i og med at det er så sinnsykt billig akkurat i denne byen.

Nå har du i hvert fall en oversikt over hvilke ting du kan gjøre i de forskjellige byene. Dette er i hvert fall de tre byene vi kan anbefale på det varmeste når du skal på ferie til Kina. Men du skal vite at det ikke er noen direktefly til Xian fra Norge. Da må du fly innenlands i Kina, som helst gjøres via China Airlines. Det beste er å fly ned til Shanghai eller Beijing via Finnair, for så å bestille tog eller fly videre.

Pakkeliste til Kina

Vi satt opp en kort liste over hva du må ha med deg til Kina – spesielt om du skal ut på langtur.

– Pass med gyldig visa.
– Klær til all slags vær.
– Penger.
– Ta gjerne med to visakort slik at du ikke går på en smell om det ene blir ødelagt.
– En PC kan være greit, om du skal bestille flybilletter o.l. underveis.
– Ryggsekker eller bager som er enkle å flytte med seg (dette gjelder spesielt om du har tenkt til å flytte mye rundt).
– Myggspray. I de sørlige delene av Kina er det fare for malariasmitte, spesielt om sommeren.
– Det gjør heller ikke noe å ha noen kinesiske gloser inntakt før man reiser nedover. Det er utrolig få der nede som snakker flytende engelsk.

Med disse tipsene i bagasjen bør du være klar til en ferie til Kina.


Hotell og fly til Kina

Vi kan også gi deg litt tips over hvor du bør bestille reise og hotellopphold:

Finnair er den aller beste måten å bestille fly på. Som oftest har de klart billigste reiser, og ventetiden på mellomlandingen er sjelden mer enn èn til to timer. Du kan lese mer om Finnair og bestille tur på deres hjemmesider.

Hotels.com er den ultimate hotelldatabasen, og rett og slett best når det både kommer til pris og utvalg på hoteller i Kina. Vi har sjekket ut en del andre nettsider som selger hotellopphold, men ingen slår Hotels.com. Utrolig lett å bestille fra er den også.

Hvis du skal kjøpe flybilletter fra Norge til Kina, så er det nærmest uungåelig å benytte seg av denne guiden. Den er gull verdt hvis du skal sikre deg den mest behagelige reisen til den billigste prisen.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.