Aeroflot, SAS og Lufthansa

Etter å ha bodd i Kina i to år har jeg brukt en god del timer på internett for å finne de billigste måtene å fly til og fra Norge på.

Og jeg har egentlig funnet ut at utvalget er såpass stort at jeg har en god del linker å anbefale deg når du skal sjekke ut flybilletter. Man har i utgangspunktet tre alternativer hvis man ønsker å gjøre flyturen så kort og effektiv som mulig: SAS, Aeroflot og Lufthansa. Samtlige av disse flyselskapene har ruter som inkluderer én mellomlanding.

250px-Scandinavian_Airlines_logo.svg
SAS

Min personlige erfaring er at SAS er det beste og mest komfortable, men også det dyreste. Ettersom jeg alltid dro fra Gardermoen ble det kun en kort flytur ned til Kastrup Lufthavn i København – og deretter hopper jeg på kveldsflyet til enten Shanghai eller Beijing. Det skal sies at SAS er et svært populært alternativ blant mange nordmenn og skandinaviere, så flyet var alltid helt proppfullt både om vinteren og sommeren.

Aeroflot-Russian-Airlines-Logo
Aeroflot

Aeroflot er et billig alternativ som kan by på litt ufine opplevelser. Først vil jeg nevne mellomlandingen i Moskva som du både skal igjennom når du flyr til Kina og når du skal hjem igjen. En svært lite hyggelig flyplass med elendige fasiliteter og dårlig service. Og når vi er inne på dårlig service, så skal vi ikke glemme personalet til Aeroflot. Sure, biske flyverter og flyvertinner som ikke akkurat går de ekstra meterne for å gi deg en hyggelig flyopplevelse.

Spør deg selv: er det verdt å betale litt ekstra for god service og å traske rundt på Kastrup kontra Moskva flyplass? Tja.

Lufthansa-Logo-1024x768
Lufthansa

Lufthansa er også en del av Star Alliance og tilbyr mye av det samme som SAS gjør. Litt ekstrakostnader i forhold til billettpris, men her får man virkelig god service. Da jeg fløy til Beijing for et par år siden tok vi denne ruten, som jeg mener er standard: Gardermoen-Brüssel-Beijing.

Ut over dette finnes det noen andre flyselskap, men disse er enten overprisede eller har en utrolig dårlig rute mtp mellomlanding når man flyr fra Norge. En dansk kamerat av meg brukte 30 (!) timer på å reise med Qatar Airways. Det er det ikke verdt uansett hvor mange hundrelapper du kan spare på det.

Øvrige reisebyråer

Man kan også bruke søkemotorer for å finne de billigste prisene. Her kan jeg anbefale følgende:

– Momondo
– SkyScanner
DEL
Forrige artikkelShanghai
Neste artikkelLære kinesisk med EuroTalk Active: anmeldelse
Økonomistudent med mastergrad fra et universitet i Beijing. Bor til daglig i Shanghai, men er ikke fremmed for å oppleve nye steder i verdens mest spennende land.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.