Kinas mange flyplasser har også en del utfordringer. Alt fra kø til transport er noe av det du må tenke på når du skal gjøre en reise til Kina. Og det er godt å vite litt om hvordan du skal komme deg fra flyplassen og inn til byen når du drar til et ukjent sted. For noen transportmidler i Kina er det faktisk godt å holde seg unna noen ganger.

(Prisene er tatt ut fra erfaringer fra Beijing og Shanghai med hovedvekt på Beijing)

Buss

Til og fra flyplassen er det nærmest håpløst å ta buss. Noen ekspressbusser som kjører direkte til hotellene er OK å bruke, men disse er som regel ikke mulige å kjøpe seg inn på for andre enn de som har kjøpt «pakketur». Ikke ta buss til tross for at det er et billig farkomstmiddel.

Pris: 15-20 kroner

Tog

Det finnes som regel to typer tog i Kina; de som kjører fort og de som kjører sakte. De aller fleste (og billigste…) kjører overraskende sakte i forhold til hva du kan forvente av et tog som skal ta deg inn til byen fra flyplassen. Om du kjøper deg inn på et høyhastighetstog, så tar det vel knapt 15 minutter i de fleste store byer som Beijing, Xian og Shanghai – men det koster litt mer.

Pris: fra 20-50 kroner

Taxi

Taxi er nok det beste, men også det dyreste alternativet for deg som skal til og fra flyplassen. Det som er synd er at det er ingen eller få taxisjåfører i de store byene som kan noen form for engelsk, så du er nesten tvunget til å ha hotellnavnet ditt skrevet ned i kinesiske skrifter for å unngå misforståelser.

Pris: 200-250 kroner

Prisene er basert på den normale lengden fra flyplassen til sentrum av byen i en normal storby i Kina. Shanghai, Xian og Beijing har alle like langt fra flyplassen til sentrum, så du vet sånn cirka hva taxisjåførere skal ta når du leier en.

Nå skal det sies at jeg har bodd i Beijing i litt over et år og kan fortelle at det koster rundt 100 kroner å komme seg til Wudaokou (nord-øst i Beijing) fra flyplassen. Du skal ikke betale den prisen taxisjåføren foreslår, men alltid kreve at de benytter seg av takstameteret.

Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com
Flott bilde jeg tok fra den kinesiske mur. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.