Backpacker i Kina – slik går du frem
Visste du at Beijing, Xian, Guilin og Hong Kong er blant de mest besøkte byene i Kina?

Mange refererer til disse byene som » the golden route» eller «presidential»-ruten etter at Bill Clinton besøkte disse byene på en business-trip i Kina i 1998.

The Golden Route har en god kombinasjon av alt: flott historiske arv, vakkert landskap, deilig kinesisk mat, god shopping og så videre.

Beste tiden å besøke Kina er våren og høsten når kinesisk natur viser seg fra sin beste side i tillegg til at det

Bilde fra en park i Xian. Foto: reisetilkina.com

er et fåtall turister i landet. Tro meg; jeg snakker av erfaring når jeg sier at du møter den mest vennlige siden av Kina i lavsesongen.

Hvis du ønsker å lese når det er best å besøke Kina, så vil jeg anbefale denne artikkelen. Den gir deg dyptgående kunnskap om både når du skal besøke Kina, men også når du i aller høyeste grad bør la vær (stikkord: offentlige helligdager).

Hvis du er en første gangs besøkende til Kina, er den gylne ruten noe jeg vil anbefale på det varmeste. Du ville trenge minst to uker å fullføre turene, men det kommer absolutt til å være verdt tiden. Som backpacker i Kina vil du angre på at du ikke har satt av lengre tid i landet dersom du velger mindre enn to uker.

Beijing – hovedstad og kultursentrum

beijing-china-4655_960_720
Du trenger minst fire netter for å fullføre det du trenger å se og gjøre. Personlig tar jeg minst en uke i Beijing hver gang jeg besøker hovedstaden – selv etter at jeg har opplevd alt som trengs å oppleves. Rett og slett en fantastisk by.

Vi har skrevet en full guide om «alt om Beijing» som du kan lese her. Allikevel kan vi oppsmummere hva som er de aller største høydepunktene:

Den kinesiske mur

Det lengste menneskeskapte bygningen på jorden. Dette bør være nummer én destinasjon i Beijing. Man kan vel tross alt ikke besøke Beijing uten å ha sett muren, men det regner jeg vel heller ikke med at du hadde tenkt til å gjøre.

Den forbudte by

Tidligere palasser og kontorer for Ming og Qing-dynastiene finnes i Den Forbudte By. Det er i dag et museum med utallige skatter som besøkes av ekstremt mange turister, så vel utlendinger som kinesere hver eneste dag.

Merk deg at Den Forbudte By og Formann Maos maosoleum/Den Himmelskse Freds Plass ligger tett-i-tett, og at alle disse tingene kan gjøres unna på èn dag.

Summer Palace

Det best bevarte kongelige feriestedet fra Qing-dynastiet. En nydelig park som vil gi deg troen på at vakker natur også finnes i Kina.

Temple of Heaven

Mange vil nok si at Temple of Heaven er symbolet på Beijing. Ming- og Qing-keisere tilba himmelen her.

Tips: Beijing for krever mye gåing. Vær forberedt på det.

Xian – den historiske perlen

china-1086912_960_720
Xian – alle bør besøke Xian minst en gang i livet. Tilbringe tre netter her er nødvendig for å dekke de viktigste høydepunktene.

Les mer om hvor du bør bo og hva du bør gjøre i vår samleartikkel om Xian.

Xian har vært en hovedstad for 13 dynastier i totalt 1100 år. Det var verdens mest velstående by i Tang-dynastiet for omkring 1300 år siden.

Terra Cotta Warriors er en full-skala-replikering av Qin-dynastiets hær. Det er ingen andre steder i verden du kan se en life-size hær som er over 2000 år gammel.

Ikke glem å gå på en dumpling fest som vanligvis innebærer et førsteklasses underholdning show av Tang-dynastiets musikk og dans. Kan kanskje for oss nordmenn virke litt ”utenfor boksen”, men vil være særdeles interessant om man er opptatt av kinesisk kultur og kulturarv.

Guilin – flott natur og god mat

guilin-1029121_960_720
Guilin er rangert som nummer to på Kinas liste over topp 10 over turistenes reisemål. Byen har vakkert landskap integrert med et fantastisk landskap. Pass på at du ikke går glipp av Reed Flute Cave, Crown Cave og noen av de vakre fjelltopper som finnes i området rundt og i byen.

Ikke glem å ta en dagstur til Yangshuo hvor de beste åser og vann er. Gå dit på et Li River cruise og retur med buss. Hvis du velger å overnatte, vil du være i stand til å se den spektakulære ‘Liu Sanjie’ ytelse, som finner sted på Li River. Yangshuo er virkelig et sted for deg som vil å slappe av og nyte den kinesiske naturen. I Guilin skal du sørge for å gå for en ris noodle-fest. Et måltid her koster bare to kroner, noe man skal klare å spandere på seg.

En Guilin tour inkludert Yangshuo vil kreve et minimumopphold på tre netter.

Avslutt backpackingen i metropolen Hong Kong

hong-kong-1209806_960_720
Hong Kong er veldig forskjellig fra alle andre kinesiske byer. I Hong Kong, kan du oppleve ett hav av opplevelser for store og små. Jeg vil foreslå et opphold på minimum tre netter her.

Hong Kong en viktig etappe på den gyldne kinesiske rute for deg som ønsker å oppleve en del av det kommersielle og litt mer industrialiserte sidene av Kina. En vakker by som har et (mye) høyere prisnivå enn de andre byene i Kina, så du skal passe litt på hva som trengs å kjøpes før du ankommer Hong Kong som backpacker.

Start reisen i Kina – avslutt i i Hong Kong

På grunn av at et normalt turistvisum til Kina kun gir deg èn inngang til fastlandet (Hong Kong og Taiwan er ikke inkludert), så bør du alltid avslutte Kina-reisen din i Hong Kong. Så fort du har kommet deg ut av det som kalles «Mainland China» og inn i Hong Kong, så kan du ikke returnere uten å søke nytt visum.

Derfor er det veldig vanlig å begynne reisen sin i Beijing, dra via Xian ned til syd i Guilin og deretter komme seg ut av landet når man besøker Hong Kong.
LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.