Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Hvilke kinesiske byer bør du besøke på en ferie til Kina? Vel, spørsmålet er det mange som stiller seg når de bestiller en flytur til Beijing eller Shanghai. For det kan vel ikke være gøy å utelukkende sjekke ut de aller største byene til en hver tid?

Selvfølgelig er Shanghai og Beijing de aller mest besøkte byene i Kina, men vi gir deg tips om to andre byer som for alvor bør være på kartet over byer du skal besøke om du tar en liten rundtur i Østens Rike. For hvis du virkelig ønsker å se det ekte Kina, så kan vi i aller høyeste grad anbefale deg å tenke litt alternativt når du planlegger reisen.

Tianjin

haihe-625922_960_720

«Et steinkast unna» Beijing ligger den «lille» og koselige byen Tianjin som rommer rundt 11,5 millioner mennesker – alt ettersom hvor man setter bygrensen. Med tog tar det kun en halv time å komme seg inn til Beijing med hurtigtog, noe som er gunstig.

Men pass på – når du skal kjøpe billett på togstasjonen må du belage deg på lang kø med mindre du velger VIP-køen som gir deg VIP-billett til 20 kroner ekstra. Da får du lounge og gratis vann på togturen. Anbefales på det sterkeste.

Selve byen er litt som en norsk småby med en veldig klar og sentral hovedgate kombinert med OK utelivsmuligheter. Et stort shoppingsenter i midten av byen preger også de vestlige turistene som kommer hit.

Tianjin ligger såpass nærme Beijing at enkelte av øvelsene under Beijing-OL i 2008 foregikk i nabobyen. Det finnes ingen tydelige severdigheter å se i Tianjin. Da jeg besøkte byen var det mer for å spasere gatelangs i bysentrum og oppleve noe som var litt mer «uberørt» av masseturisme enn hva man kunne finne i Beijing.

Man har et stort pariserhjul – ikke ulikt det som finnes i London – som et markeringsbygg i sentrum av Tianjin.

the-ferris-wheel-416378_960_720

Xian

xian

Vi har tidligere skrevet en del om Terrakotta-krigerne som holder til like utenfor Xian, og som nærmest er et «must» å se om man skal fordype seg i Kinas historie. Xian er bygget slik at det er en mur rundt hele byen som setter et morsomt og historisk preg på det hele . Dog skal det sies at denne byen er en del av sentraliseringen som er i ferd med å skje i Kina der kineserne flytter vekk fra landsbygden og inn mot byene, slik at kapasiteten på antall hus inne i bymurene nå er sprengt, og det bygges både boligblokker og andre type hus utenfor «veggen».

Hvis du ønsker mer informasjon om Xian, så har vi skrevet en hel artikkel om alt fra reisetips til hotellanbefalinger her.

Hoteller i Xian er ganske billig, så du kan skaffe deg rom på et fire- eller femstjerners hotell til en tredjedel av prisen av hva du kan i feks Shanghai. Men det er ikke bare hotellprisene som lokker folk til Xian. Hvis du reiser om våren eller høsten, så opplever du en av Kinas mest spennende byer i gode temperaturer som selv nordmenn kan takle.

Det finnes mye man kan gjøre i Xian, men vi vil anbefale at man ikke bruker mer enn fire dager her.

Hangzhou

hangzhou-1585326_960_720
Hangzhou er en nydelig by. Med sin fantastiske natur og kjente arkitektur har flere og flere turister fått øynene opp for Shanghais naboby de siste årene.

Vi kan anbefale vår hovedartikkel om Hangzhou for ytterligere informasjon.

Hvis du ikke har hørt om «West Lake», så har du definitivt gått glipp av en av de virkelig store naturopplevelsene i Kina. Klikk deg inn på vår Hangzhou-artikkel og les mer om mulighetene til å reise til en av Kinas mest spennende byer.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.