Har nå bodd i Amsterdam i rundt 6 måneder og har i den anledning klart å besøke mange av byens restauranter. Men det er kun èn restaurant jeg vender tilbake til hver gang jeg får besøk fra Norge – nemlig kinarestauranten Si Chuan i Red Light District.

Restauranten ligger plassert helt øverst i «hovedgaten» i Red Light, noe som betyr at den er plassert nærmere sentralbanestasjonen enn «fristelsene»…

Og bare for å ha en ting klart; det er ikke servicen som gjør at jeg liker restauranten veldig godt. De kinesiske servetrisene kan noen ganger virke både uerfarne og litt lite interesserte, men stemningen og maten er himmelsk.

Det jeg vil anbefale er «Peking duck» – som er importert and fra Beijing omfavnet av en nydelig saus. Skyld den gjerne ned med en kinesisk øl kalt «Tsing Tao» – hele måltidet får du til rundt 15 euro (rundt 120 kr) inkludert drikke.

Et dårlig bilde av hvordan restauranten ser ut. Foto: Google Maps
Et dårlig bilde av hvordan restauranten ser ut. Foto: Google Maps

Jeg har vært på en del andre kinarestauranter i Amsterdam og kan vel egentlig slå fast at jeg ikke har fått så god mat andre steder enn denne. Det ligger en kinesisk/surinamsk rett over gata, men den anbefales ikke.
DEL
Forrige artikkelFem grunner til å besøke Hong Kong
Neste artikkelMini-guide for førstegangsreisende til Beijing
Økonomistudent med mastergrad fra et universitet i Beijing. Bor til daglig i Shanghai, men er ikke fremmed for å oppleve nye steder i verdens mest spennende land.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.