Plasser du bør besøke på en ferie til Kina

Mange drømmer om å reise rundt i Kina og oppleve alt det spennende dette fantastiske landet har å by på. En hel haug med byer med mange millioner mennesker i hver by former en kultur som vi ikke har sett maken til i Norge noen gang. Et absolutt høydepunkt på ferien din til Kina må vel være å oppleve de aller største byene, men kanskje også se litt av landsbygden og få et innblikk i hvordan den jevne kineser bor?

Her er i hvert fall noen byer i Kina jeg vil anbefale på det sterkeste, og som absolutt er verdt å få med seg dersom du legger ferien din til Østens store rike.


Shanghai

Den byen jeg først vil anbefale er Shanghai. Om du ikke lander her, så er det i hvert fall bare en 500 kroners flyreise fra de andre

Shanghai kan være et shoppingmekka for de med mye penger.

større byene som ligger tett på.

Kinas svar på New York er det mange som sier om denne enorme metropolen. Det som møter deg er 25 millioner mennesker og en finansverden du ikke visste fantes. Hundrevis av gode shoppingmuligheter – alt fra kinesiske spesialiteter til noe mer internasjonale motebutikker finnes over hele byen.

I Shanghai møter du en by som både er i enorm vekst og som er svært turistvennlig. Har du lyst til å bo som en europeer med tanke på hotellrom, mat og drikke – ja, så er det absolutt muligheter for dette. Det finnes også mer kinesiske hoteller som ligger litt lavere i pris, men jevnt over vil du finne ut at Shanghai så absolutt er den mest internasjonale byen i Kina.

Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com
Bybilde i Shanghai er flott og vestlig. Foto: Reisetilkina.com

Anbefalte artikler om Shanghai:

1. Hotell i Shanghai
2. Intervju med en norsk student i Shanghai

Anbefalte hoteller i Shanghai:

Her finner du billige hoteller i Shanghai


Beijing

Hovedstaden Beijing er også et godt reisemål for nordmenn. Den kinesiske mur, den himmelske freds plass og den forbudte by er alle plasser det er verdt å besøke før man dør. Beijing kan skilte med utrolig mye god mat, og flere turister besøker årlig den verdenskjente ”Peking Duck”-restauranten som ligger et steinkast unna baksiden på den forbudte by.

Mange hoteller i Beijing ligger et stykke unna byen, så jeg vil anbefale deg å være helt sikker på lokalisasjonen til hotellet før du bestiller hotellrom. Det å bo litt utenfor byen i Beijing vil koste deg dyrt med tanke på tid du kommer til å bruke i en taxi.

Heldigvis er det veldig billig for taxi i Kina.

Selv har jeg vært en god del i Beijing og vil anbefale byen på det varmeste. Deilig kultur og mange fine attraksjoner som du helt sikkert kommer til å savne når du drar derfra.

Hver eneste gang jeg er i Kina besøker jeg Beijing, noe som rett og slett bare har blitt en vane. Jeg føler meg utrolig mye mer hjemme her enn i de andre byene i Kina – i tillegg til at jeg så og si hver gang tar meg en tur innom den kinesiske mur.

Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com
Den kinesiske mur er noe av det du kan oppleve i fantastiske Kina. Foto: Reisetilkina.com

Anbefalte artikler om Beijing:

Møte med den kinesiske mur
Åtte ting du kan gjøre i Beijing

Anbefalt hotell i Beijing:

Beijing – hoteller i mange prisklasser

Xian

Terrakotta-krigerne som ble funnet og gravd opp på starten av 1960-tallet har blitt en verdenssensasjon hva angår turisme. Xian har vokst seg fra en ganske smal og liten by til å bli et turistsentrum uten like. Her er kineserne, til tross for at det bor 5 millioner innfødte i byen, vandt til å se europeere og amerikanere vandre gatelangs i strie strømmer.

Det er nok litt vanskeligere å få fatt i europeisk mat i Xian enn det er i Shanghai og Beijing, men jeg vil anbefale deg å ha et ganske åpent sinn når det kommer til mat i Kina. Sammenliknet med norsk mat er det nok et bredere spekter og en mer aksept å spise ”fremmede” dyr, men dette er bare med på å gjøre kulturen enda mer interessant.

Mcdonalds og KFC vil du alltid finne uansett der det er turister i Kina. Bodde selv på et veldig godt hotell i Xian, og kan anbefale det på det varmeste.

Anbefalt hotell i Xian:

Xiamen-hoteller hos Hotels.com

Terrakottakrigerne fra mitt besøk. Foto: Reisetilkina.com
Terrakottakrigerne fra mitt besøk. Foto: Reisetilkina.com

Uansett ønsker jeg deg en god ferie til Kina. Du kommer til å oppleve svært mye spennende og har veldig mye å se frem til når du ankommer et av verdens mest spennende land. Ønsker du ytterligere informasjon om Kina, så kan du besøke nettsiden her litt rundt omkring , den brukte jeg en del før jeg skulle nedover. Ikke den nettsiden som går mest i dybden på reiser til Kina, men gir absolutt en OK oversikt på diverse temaer.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.