Vi har jo tidligere skrevet en «smått» subjektiv artikkel om hvordan land Kina er som turistland. Veldig mange har jo sine fordommer mot Kina og kineserne – spesielt når det kommer til kultur, språk og mat. For det er en del utfordringer du kommer til å møte på dersom du tar en ferie i Kina.

Det er jo ingen tvil om at Kina de seneste årene har utviklet seg på en positiv måte. I løpet av 2031 kommer Kina til å være verdens mest besøkte turistland, noe som er en direkte konsekvens av at de er utrolig dyktige til å legge til rette for turister – både i de større byene og ute på landsbygda.

Her er de tingene som avgjør hvor godt et turistland er, samt hvordan Kina ligger an i forhold til de:

Hoteller og hotelltilbud

Det er viktig at man har mulighet til å bo på hoteller av en grei vestlig standard når man er ute og reiser – det tror jeg de aller fleste reisevante er enig i. I de større byene Beijing og Shanghai (som begge for øvrig teller over 20,000,000 innbyggere) er det

Flott bilde fra bybildet i Shanghai om sommeren.

selvfølgelig et stort antall gode hoteller til ganske billige priser. Det skal sies at det er mye dyrere for hotellrom i Shanghai enn i Beijing, men et godt utvalg finnes begge steder.

PS! Godt tips når det kommer til hvor du skal bestille hotellrom i Kina; Hotels.com . Billigste priser og best utvalg.

Les mer under «Bestill reise».

Fly og flyselskap

Noen flyselskaper er billigere enn andre selvfølgelig. Men det er ikke veldig mange selskaper som flyr til Kina. Aeroflot er vel det eneste flyselskapet jeg egentlig ikke ønsker å anbefale til noen som helst. Greit nok at du kanskje kan spare 1500-2500 norske kroner tur/retur, men det er en opplevelse du så definitivt vil være foruten.

Noen ting du bør tenke på når du velger fly til Kina:

– Ikke betal for mye.
– Ta høyde for at du må vente litt på en «vente-destinasjon». Med Aeroflot er det vel i Moskva – en flyplass du ikke ønsker å bruke for mye tid på.
– Vær litt fleksibel når det kommer til datoer. Det er mange hundrelapper å spare på å ta ferien til riktig tid.

Les: Flybilletter til Kina.


Mat og drikke

Det er selvfølgelig en helt annen matkultur i Kina enn i Norge. Dette gjelder jo hele Asia, og du blir nok nødt til å prøve noen

Bilde fra Nanjing Road i Shanghai.

retter du kanskje ikke har prøvd tidligere. De aller mest konservative finner jo frem til restauranter som McDonalds og KFC (som jo finnes i de større byene), men jeg vil anbefale deg å prøve ut både kinesisk mat og kinesisk drikke.

Man drar vel ikke til Beijing eller Shanghai for å oppleve den vestlige kulturen – gjør man vel?


Det kinesiske folk og kulturen

Det er noen ting den kinesiske kulturen har som man kanskje vil slite litt med å forstå. Språket er selvfølgelig en utfordring dersom man ikke har lært seg noen gloser mandarin eller kantonesisk før man reiser nedover. Men på de aller fleste turiststeder snakkes det helt OK engelsk. Jeg klarer i hvert fall å gjøre meg greit forstått med et svakt kinesisk vokabular, god engelsk og noen fingerbevegelser hver gang jeg er på ferie i Kina.

Jevnt over vil jeg egentlig si at Kina er et turistland som er i utvikling. Det kan kanskje være en god opplevelse å se Kina før det blir for «mainstream» – noe det absolutt er i ferd med å bli. I 2012 kommer det rundt 80 millioner turister til Kina – langt de fleste fra vestlige land som USA, England og Norden.

Verdenskjente "Gjøkeredet" som ligger ganske sentralt i Beijing. Verdt et besøk. Foto: Reisetilkina.com
Verdenskjente «Gjøkeredet» som ligger ganske sentralt i Beijing. Verdt et besøk. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.