Shanghai Kiss – en god film

Shanghai Kiss er en typisk Hollywood-film der kjærlighet, langdistanseforhold og dilemmaer står svært sentralt. Filmen utspiller seg både i USA og i Shanghai. Først møter vi Kim (?) som skaffer seg et kjærlighetsforhold til en 16 år gammel amerikansk dame hjemme i Los Angeles. Deretter får han en telefon fra sin kinesiske far om at bestemoren har omkommet, og at han derfor har arvet et hus i sentrum av storbyen Shanghai.

Vestkysten av Kina frister såpass mye at Kim bestemmer seg for å ta turen over for å se på huset, og han er fast bestemt på at han skal selge det. I

Flott bilde fra bybildet i Shanghai.

tillegg til et møte med den kinesiske kulturen og sitt nyarvede hus finner også Kim ut at damene i Kina kanskje er bedre enn det han trodde, noe som leder ham inn i et trekantdrama med to forskjellige damer fra to forskjellige kulturer.

Hollywood-produksjon

Shanghai Kiss er en god film, men for oss som er interessert i Kina kan vi vel si såpass som at den kun pirker på overflaten av det den kanskje burde gjøre når det kommer til kinesisk kultur og forståelse. Det snakkes hovedsakelig engelsk (som sagt; Hollywood-laget), men du finner en del gloser mandarin inne i filmen. Fordelingen språkmessig er nok 90-10 prosentvis.

Dette er ikke en film du ser om du har veldig lyst til å se og lære veldig mye om Kina, men absolutt en flott film med gode bilder fra Shanghai.

Filmen er også for deg som lurer på hvordan det vil være å få innpass i det kinesiske samfunnet for en som verken kjenner til språket, kulturen eller normer & skikker.

Alt i alt vil jeg nok si at Shanghai Kiss er en svært gjennomført film på mange måter, og crewet har klart å få med skuespillere som Ken Leung, Heyden Panettiere og Kelly Hu. Så dette er ikke noen lavbudsjettsfilm, til tross for at selve historien kanskje kunne blitt fortalt på en enda bedre måte.

Kjøp filmen i dag

Nå skal det sies at det er svært få Hollywood-filmer som omhandler Kina, så man bør få med seg det som kommer ut dersom man er interessert i Kina. En annen film som omhandler litt av det samme er Harald Schwartz «Karate Kid» som vi skal skrive om senere her på denne nettsiden.

Shanghai Kiss får terningkast 4 av oss.


LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.