Vestlige restauranter i Beijing

Det kryr av restauranter i Beijing, men de fleste er naturligvis mest interessert i å servere kinesisk mat. Jeg har satt opp en oversikt over hvilke restauranter som serverer relativt god vestlig mat i Beijing – og hvor de aller fleste ligger i «studentområdet» Wudaokou.

Jeg har utelatt «restauranter» som KFC, McDonalds og Burger King da man som regel vet hva man får når man drar på disse stedene.

1. Grandmas Kitchen.

Grandmas Kitchen finner man flere steder i Beijing og er en restaurant som serverer ordentlig vestlig mat uten for mye fett eller «fastfood»-preg. Typiske gode retter er lasagne, pizza og diverse kjøtt-retter.

Biffen er virkelig god, men dette er nok en restaurant som ligger litt høyt i prisklasse sammenliknet med kinesiske priser.

2. La bamba.

Det er et sted plassert midt i Wudaokou som heter La bamba. Her er det riktignok enkelte retter man skal holde seg unna, men hvis du bestiller taco med vanlig biffkjøtt, så får du i hvert fall det jeg vil kalle den beste tacoen i Beijing – i hvert fall som jeg har klart å spore opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

La Bamba ligger rett ved nattklubbene i Wudaokou. Foto: Reisetilkina.com
La Bamba ligger rett ved nattklubbene i Wudaokou. Foto: Reisetilkina.com

3. The Den.

The Den er en restaurant som ligger i Sanlitun (ca 40 minutters taxitur fra Wudaokou) og det har en klar dansk-vennlig profil da det lokale danske fotballaget holder til her. Maten er riktignok ikke det beste med unntak av pizzaen. Jeg ville aldri spist noe annet enn pizza her etter en litt uheldig opplevelse.

Det finnes også en restaurant kalt «Hooters» på andre siden av gaten, men grunnet svært irriterende ansatte anbefales det ikke å dra dit. Maten er kun OK.
4. Bleu Marin.

Bleu Marin er en deilig restaurant med skandinavisk mat (ja, du hørte riktig). Hvis du har lyst på ekte dansk mat med et snev av norsk og svensk preg, så skal du dra til Bleu Marin. Du kan også sjekke deres nettsider for å se hva de har å by på. Såvidt jeg har fått med meg er det en veldig hyggelig danske som driver stedet.

Anbefales på det varmeste.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.