På grunn av min plass som fastboende i Beijing har jeg heldigvis muligheten til å reise mye rundt i Kina og oppleve forskjellige byer. Valget av byene er ofte relatert til hvor jeg ikke har vært tidligere, men akkurat Shanghai er en såpass spennende by som absolutt er verdt å returnere til. I tillegg har jeg en del kamerater som bor der fast, noe som gjorde at valget ble forholdsvis enkelt.

I forrige innlegg skrev jeg om hurtigtoget som tok meg fra Beijing til Shanghai – en opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Kjapt og effektivt.

Feil hotell – dårlig start

Etter å ha ankommet hovedbanestasjonen i Shanghai hoppet jeg raskt inn i en taxi og ga taxisjåføren navnet på hotellet (med kinesiske bokstaver selvfølgelig). Det viste seg at jeg bodde på et hotell med tilhørende søsterhoteller i Shanghai, så jeg ble sendt til feil Rayfont hotell. En ripe i lakken å måtte komme meg ut av hotellet, finne ny taxi og kjøre til andre siden av Shanghai sentrum midt i rushtiden. Det er derfor viktig å få navnet på adressen, ikke bare navnet på hotellet når du skal gi det til taxisjåføren. Vil for øvrig anbefale å bruke Hotels.com til hotellbestillinger. Godt utvalg av hoteller i Shanghai og lave priser i forhold til andre liknende nettsider.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Bysentrum

Shanghai har et bysentrum som, i hvert fall i følge meg, ganske forvirrende å finne ut av hvis man ikke er kjent i området. Det ligger svært mange interessante både kaféer, restauranter og butikker gjennom Nanjing Road («Nanjing Lu» på kinesisk). Dette blir ofte ansett som «hovedgaten» for turister, og det er en gate som tar deg helt ned til The Bund. The Bund er navnet på området rundt kanalen som splitter Shanghais bysentrum i to.

Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com
Et bilde jeg tok av Shanghai på natterstid. Foto: Reisetilkina.com

Bildet er tatt ved The Bund.

Uteliv

Som unge studenter i Shanghai er det riktignok viktig å prøve ut nattelivet. Og jeg kan konkludere med dette umiddelbart; det er rimelig dyrt å dra ut i Shanghai sammenliknet med andre kinesiske byer. I Beijing blir gratis drikke og VIP-invitasjoner nærmest kastet etter deg mens det er en helt annen kultur i denne byen.

Jeg tror at den store andelen vestlige studenter gjør at det ikke er like attraktivt for de kinesiske nattklubbene å ha vestlige gjester, noe som gjør at man ikke blir behandlet på samme måte som man gjør i Beijing. Men vi dro i hvert fall innom en klubb som het «M1NT» (sjekk nettsiden her), noe som tydeligvis skulle være det hotteste av det hotteste – men som i mine øyne falt litt igjennom.

Du skal også være klar over at Shanghais uteliv baserer seg på nattklubblokaler i skyskrapere hvor, som tidligere nevnt, prisnivået ligger ganske høyt.
Så – hva får man egentlig ut av Shanghai?

Det er klart at det er en pen by. Byen er veldig vestlig sammenliknet med for eksempel Xian, Beijing og Tianjin. Stadig vekk har den et klart kinesisk preg om man gidder å reise litt utenfor bysentrum og se natur og litt severdigheter. Jeg vil egentlig ikke si at du har sett «det ordentlige Kina» om du kun har vært i Shanghai.

En lysende båt på elven i Shanghai, rett ved The Bund. Foto: Reisetilkina.com
En lysende båt på elven i Shanghai, rett ved The Bund. Foto: Reisetilkina.com

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.