Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Bo nær universitetet eller bo sentralt?

Mange studenter og expats som kommer til Shanghai velger seg ut leilighetsplassering basert på hvor universitetet eller kontoret ligger. Men det er også mange som ønsker et sosialt liv med gode muligheter i nærheten av restauranter, barer og kaféer. Jeg har selv bodd i Shanghai i et helt år nå og har noenlunde kontroll på hvor du bør bo for å få med deg ”alt”. Det første du skal se etter når du har funnet en leilighet er nærmeste t-banestasjon (metro/subway). Metrosystemet er enormt (verdens nest største etter Beijing) og du kan komme deg over alt med det – men husk på at det å ikke bo sentralt kan koste deg mange minutter med metroen hver dag. Jeg vil anbefale å skaffe seg en leilighet langs linje 1 eller linje 2 da disse går innom de største knutepunktene i Shanghai.

Du kan lese mer om hvordan du kan leie en leilighet i Shanghai ved å klikke deg inn på Propertyrentshanghai.com – en god portal for deg som ønsker å finne ut mer om eiendomsmarkedet på Kinas østkyst.

Du kan få en fin leilighet i Shanghai. Foto: Townscape Housing
Du kan få en fin leilighet i Shanghai. Foto: Townscape Housing

Metrolinje 2 – fra Zhongshan Park til Nanjing East Lu

Spesielt råder jeg deg til å skaffe en leilighet langs t-banelinje 2 (den grønne), som krysser alt Shanghai har å by på fra øst til vest. Bor du sentralt på denne linjen (mellom Zhongshan Park og Nanjing East Road), så bor du i hva de aller fleste vil omtale som ”sentrum av Shanghai”. Og her er det nok av barer og restauranter som passer vestlige smaker. Veldig mange av barene er plassert i French Concession (”Former French Concession” som enkelte omtaler det som), som ligger litt sør for selve sentrum. Men det er ikke bare barene og utelivet som trekker folk til denne delen av Shanghai – det er rett og slett følelsen av å være i en deilig sydhavsby i Frankrike som gjør at det er flott område. Palmer langs gatene, små smug med flotte kaféer og hyggelige folk over alt.
Les også: Guide: leie leilighet i Shanghai

Men hvis du vil bo i French Concession, så koster det deg nok også dyrt. Flere av leilighetene her er i en veldig klassisk stil i gamle bygninger, men allikevel er det et område veldig mange er interessert å bo i. Generelt sett er Zhongshang Park og Jangsu Road billigere enn Jing An Road, Nanjing West eller People Square (sjekk kartet på linje 2 hvis du føler deg usikker på hvor disse stedene ligger). Selv har jeg hatt en leilighet ved Zhongshang Park i et år nå og er veldig tilfreds med beliggenheten. shanghai_administrative

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.