Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Shanghai er en av verdens mest kjente byer, og millioner av turister samles hvert år for å besøke byen. Skyskrapere, vestlig stemning og tusenvis av potensielle aktiviteter er bare noen av ingrediensene som gjør at Shanghai har blitt så populær som den har blitt blant nordmenn.

Jeg har selv bodd i Shanghai i to år og kan sette opp en liste på fem ting som du SKAL få med deg når du besøker Shanghai. I denne artikkelen oppsummerer jeg egentlig de mest kjente landemerkene, men jeg anbefaler deg å dykke litt dypere for å unngå de verste turistfellene hvis du skal oppholde deg i byen i mer enn en uke.

PS! I vår reiseguide om Shanghai kan du finne alt du lurer på om byen (severdigheter, overnattingstips, skjulte perler, mye mer.).

1. The Bund.
shanghai-bund-night-1213148_960_720

Skyskraperne på Pudong-siden av Huangpu-elven er nok det aller mest kjente landemerket fra Shanghai – og er portrettert på så å si alle postkort fra havnebyen. Det å nyte en is i sommervarmen mens man ser båter tøffe forbi foran den eminente utsikten er rett og slett noe av det beste man kan oppleve i Shanghai.

Det er riktignok stor turist-tetthet langs The Bund, men de lokale kinesiske restaurantene er aldri langt unna i millionbyen hvis du blir sulten.

Man kan enten stå på Puxi-delen og se over mot skyskraperne i Pudong (slik du ser på bildet over). Eventuelt kan man også ta Subway eller taxi over til Pudong og komme seg helt på toppen i en av skyskraperne. Hvis du ønsker å lese mer om hvordan du gjør det, så kan jeg varmt anbefale denne artikkelen.

Lokalt tips:

Det finnes en bar kalt «Bar Rouge» som ligger på Puxi-siden av The Bund. Et utmerket sted å ta seg en sen aftensdrink mens du nyter det som av mange blir kalt «verdens beste utsikt». Les mer på Bar Rouges nettsider.2. French Concession.
employee-1118183_960_720

Etter at du har sett elven bør du ta deg en tur til den tidligere europeiske kolonien French Concession. Dette er et område som har en klar europeisk stil, og man skulle tro at man var i en søreuropeisk havneby når man går igjennom distriktet.

French Concession huser også et ukjent antall restauranter og barer som treffer hjertet til mange europeiske turister, men prisnivået ligger nok litt over hva som er vanlig i Shanghai.

Lokalt tips:

Gaten Wukang Lu (Wukang Road på engelsk) er et utmerket sted for å sitte ute og nyte et bedre måltid på en europeisk-inspirert bistro. I denne gaten skulle man virkelig tro at man var midt i Monaco – så autentisk er det faktisk. Maten også.

3. Fuxing park.
park-748716_960_720

Hvis du ønsker å se litt ekte kinesisk kultur klemt mellom alle skyskraperne og den vestlige innflytelsen i Shanghai, så er Fuxing Park et godt sted å starte. Det ligger rett i utkanten av French Concession – og veldig mange eldre kinesere benytter seg av parken for å få utført en del morgengymnastikk hver dag.

Et godt utgangspunkt for å virkelig få møtt folk som representerer ”det gamle Kina” med dans, smil og glede.

Det finnes også en del flotte grøntområder på ”den andre siden av elven” i Pudong. En metrotur med linje 2 over til Pudong er også noe som bør oppleves i løpet av en ferietur til Shanghai. Century Park i Pudong er en park jeg har besøkt ganske ofte på grunn av sin størrelse og mitt behov for å komme meg ut på fridagene og faktisk se en del grøntarealer som følge av at jeg bor i en av verdens største byer.

Lokalt tips:

Vis frem navnet på parken på kinesisk til taxisjåføren for å være sikret at du blir tatt riktig sted. Eventuelt prøv deg på å uttale «Fu Xing Gong Yuan» (复兴公园) dersom du trenger en utfordring i hverdagen.
4. Shanghai Museum

museum-614612_960_720
Jeg er selv ikke noen stor fan av museum, men akkurat Shanghai Museum er et veldig godt alternativ for å bli kjent med byen. Med over 5000 års historie har Shanghai mye å by på – og museet er utrolig vel gjennomført.

Du kan blant annet finne ut ting om:
– Jade (kinesisk marmorlignende stein som brukes til smykker)
– Kinesisk historie
– Shanghai
– Keramikk
– Mye mye mer.

Lokalt tips:

Ta med deg pass eller annen ID når du skal besøke museumet. Noen ganger krever de gyldig ID av utlendinger og turister. Og kom gjerne veldig tidlig eller opp mot stengetid. Museumet åpner klokken 09:00 og stenger 17:00. Les mer på deres nettside.

5. Tradisjonell kinesisk massasje
wellness-589774_960_720

Massasje er en av de aller viktigste sjangrene innenfor kinesisk medisin. For rundt 100,- RMB (120 kroner med dagens kurs) kan du få en nydelig full-body massasje i nærmest alle deler av Shanghai.

Men du skal passe på å ikke gå på massasjeklinikkene som ligger nær Peoples´ Square eller Nanjing Road. Her kjenner jeg mange som har blitt tatt med ned i en mørk bakgate og blitt banket opp og presset for penger.

Lokalt tips:

Prøv blind massasje! Selv var jeg meget skeptisk da en klassekamerat anbefalte meg det, men vi dro sammen – og ble meget overrasket over hvor god massasjen var. Det går for øvrig et rykte om at noen av disse massasjeklinikkene ansetter folk som «spiller» blind for å få ekstra kunder, men det tviler jeg litt på. Min kunne i hvert fall ikke se mye. Selv dro jeg til en kjede kalt Ganzhi Blindman Massage, og disse har ni massasjeklinikker rundt omkring i hele Shanghai.

Nyttige nettsider for deg som vil reise til Kina:

Flybilletter: Momondo.no og Skyscanner.no er to av de beste søkemotorene hvis du ønsker å finne de billigste flybillettene til Kina. Selv benytter jeg meg alltid av de to da de inkluderer samtlige flyselskap som reiser til Kina fra Norge. Jeg bruker ofte også Travellink.no til å trippelsjekke at jeg har funnet de billigste flybillettene.

Overnatting: Hotels.com er soleklart den beste nettsiden for å finne hoteller i Kina. Hvis man bestiller fra lokale kinesiske nettsider, så må man regne med å måtte betale mer når språket er satt til norsk eller engelsk. Slik diskriminering driver ikke Hotels.com med – og de har et enormt nettverk av hoteller i Kina (betydelig bedre enn booking.com)

Trenger du mer informasjon eller veiledning?
Hvis du ønsker mer informasjon om flybilletter og hoteller, så kan du alltid besøke vår hotellguide eller artikkel om hvordan man finner de billigste flybillettene. Husk også at du kan legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, så svarer vi så fort vi har tid.

2 KOMMENTARER

  1. Shanghai er en fantastisk by.

    Jeg anbefaler selv Jinmao Tower i Lujazui (Pudong) og en gåtur langs The Bund på Puxi-siden….da har du allerede opplevd det beste Shanghai har å by på.

    • Jeg er enig. Men samtidig er det så utrolig mye mer å oppleve. Det er nesten synd at folk setter av alt for liten tid når de besøker Shanghai.

      Tror mye av grunnen til det er at nordmenn (og andre turister) føler at Beijing er en by som har mer å by på i form av historie, noe som egentlig er en forståelig tankegang for turister som kun skal besøke Kina èn gang.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.