Historien om kjøp av turistkort

Jeg har en kompis av meg som nylig besøkte Kina for tredje gang. Han elsker å oppdatere seg på ting man kan spare penger på i løpet av hans Kina-turer. Som regel bruker han masse penger på dyre flybilletter og luksuriøse hotellopphold, så han prøver å spare penger på alt annet.

Slik som når han skal besøke den kinesiske mur, terrakottakrigerne og andre severdigheter.

Her er hans historie om da han kjøpte et turistkort og sparte penger på den måten.

Min historie – turistkort hvert år i Xian

Wow! Jeg har brukt tre turistkort. Jeg husker at jeg brukte mitt første turistkort for å besøke Bell og Drum Towers, Den store moskeen og Qinling Wildlife Park i Xian.

Shanghai kan være et shoppingmekka for de med mye penger.

Mitt første turistkort kostet meg 68 yuan. Inngangsbilletter til de ovennevnte attraksjonene kostet meg 105 (CNY 40 for besøket i tårnene, 50 CNY (halv pris) for Qinling Wildlife Park og CNY 15 for den store moskeen). Turistkortet hjalp meg med å spare 37 yuan, noe jeg så meg fornøyd med. Faktisk har jeg ikke vært til andre attraksjoner med kortet mitt.

Det andre turistkortet kostet meg 78 yuan, noe som er sånn cirka 80 norske kroner. Med dette kortet besøkte jeg bymuren i Xian to ganger gratis. Jeg kan dra opp på bymuren så mye jeg vil – helt gratis så lenge jeg tar med meg kortet. Jeg besøkte også Qujiang Cool Cave gratis.

I år kjøpte jeg turistkortet (som var på en måte en oppdatert versjon av fjorårets). Det kostet meg 90 yuan og jeg har fått stor nytte av det som nysgjerrig turist i Xian. Så langt har jeg vært på bymuren to ganger og i Tang Paradise én gang gratis.

Turistkortet i de store kinesiske byene koster mer og mer, men dersom du er en ivrig turist som har lyst til å oppleve spennende ting i byene du besøker, så vil jeg anbefale å kjøpe det på det varmeste.

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.