Vurderer du å reise til Kina i år?

Vi i Reisetilkina-teamet anbefaler at du tenker deg nøye om.

Det store reise-nettstedet Reiseduden.no har skrevet en artikkel du bør lese før avreise.


Ting å gjøre i Shanghai

Noe du kanskje ikke visste om Shanghai er at det er den nest største byen i verden målt i innbyggertall. Beijing er bare en småby målt i forhold til

Det finnes mange flotte parker i sentrum av Shanghai.

den store giganten på øst-kysten av Kina. Shanghai er også en by fylt med vestlige verdier og morsomme aktiviteter. Her kan du faktisk gjøre akkurat det samme som du kan gjøre i New York – og kombinere det med å få med deg en hel haug med kinesisk kultur. Det kan vel ikke bli en bedre by å dra på ferie til når du først skal til Kina..?

Men du må vite at Shanghai er den desidert dyreste byen å oppholde seg i når man er på ferie i Kina, så du må nok belage deg på å betale 50-70 % mer på alle aktiviteter + hotellopphold enn det du trenger i for eksempel Beijing. Og Beijing er den nest dyreste byen i Kina, så fra Shanghai går det bare nedover i prisnivå.

Men hilke ting kan man gjøre i Shanghai?

Attraksjoner

Reisende kan gå rundt i byen Shanghai å observere byens mange attraksjoner. Disse inkluderer 500-meter Oriental TV-tårnet med roterende kafé. Dette er blant de store landemerkene i Shanghai, og man kan nesten ikke være i Shanghai uten å besøke det enorme TV-tårnet som gir utsikt over (nesten) hele byen.

The Bund i Shanghai er et ikonisk Shanghai-monument som ligger langs vannet i den enorme kystbyen. Reisende kan gå en tur langs Bund og beundre den fantastiske utsikten over Huangpu-elven. Men du må også slite litt med selgere som skal prøve å selge deg falske merkeklær og klokker til spottpris, noe som kan være ganske irriterende i lengden.

Besøk også det kjente Nanjing Road i Shanghai.

Deler av bybildet i Shanghai.

Nanjing Road er det kommersielle sentrum av byen og turister bruker ofte tid på å sjekke ut de flotte butikkene her. Det finnes haugevis med dyre merkeklær-butikker og liknende til norske priser, men det hører jo med på en Kina-ferie å dra med seg litt godsaker hjem igjen? Skal du ha de eksakt samme varene til en mye billigere penge, så kan du bare dra på et av Shanghais mange markeder og kjøpe falske merkeklær.

Kultur

Shanghai er kanskje mer kommersielt enn andre større byer i Kina, men det er fortsatt et senter for kulturell aktivitet med mange billige ting å se og gjøre. Du trenger ikke bruke en hel masse penger for å besøke Shanghai, men det er for all del en stor fordel å ha en del penger for å

Det er mange nattklubber, teatre og kinoer i Shanghai, og mange av disse er lokalisert nær Shanghais sentrum. Hoteller og hosteller er samlet nær Shanghai Zoo som regel, men det går også an å få hotellopphold midt i byen. Dog koster disse hotellene litt mer enn de som ligger litt utenfor byen.

Spise ute i Shanghai er en fryd. Det finnes mange internasjonale restauranter som tilbyr mettende måltider til meget rimelige priser.

 

LEGG IGJEN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.